Екип от УМБАЛСМ Н. И. Пирогов създаде изключително практично и

...
Екип от УМБАЛСМ Н. И. Пирогов създаде изключително практично и
Коментари Харесай

Лекари от Пирогов“ създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне

Екип от УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " сътвори извънредно практично и потребно за пациентите мобилно приложение, което " оказва " първа помощ при термични контузии, оповестиха от болничното заведение.


„ Какво да вършим при изгаряне? “ е основано от доктор Мартин Мартинов, който специализира пластично-възстановителна и естетична хирургия в Клиника по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " към този момент трета година. Приложението е основано под управлението на доцент доктор Мая Аргирова д.м., шеф на Клиниката и народен съветник по изгаряния.

След апаратура мобилното приложение дава висококачествена и комфортна за приложимост информация, която потребителите могат елементарно да намерят, схванат и приложат без да е нужна интернет връзка. Формулирали сме точни, ясни и илюстрирани насоки за оказване първа помощ при изгаряне според от механизма-от гореща течност, пламъкови, електрически, химически и слънчеви изгряния. Освен „ какво да се прави “ при положение на изгаряне, сме дали отговор и на въпроса „ какво да не се прави “, както и по кое време и къде да се потърси профилирана помощ.

Към момента приложението „ Какво да вършим при изгаряне? “ е без аналог в България. На този стадий е налично за смарт телефони с операционна система Android с версия, по-нова от 4.4, и може да бъде конфигурирано от Гугъл Play изцяло гратис и без реклами.

Предстои ни още доста работа по този план, като идната стъпка е основаване на версия за операционната система на „ Епъл “ iOS.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР