Екип от учени в Сингапур е видял първи проблясък на

...
Екип от учени в Сингапур е видял първи проблясък на
Коментари Харесай

Учени: Covid-19 може да мутира в по-малко агресивен щам

Екип от учени в Сингапур е видял наченка на вяра. COVID-19 може да мутира в по-малко рисков вариант след разкриване на основен протеин, който се подозира, че визира предаването на вируса и че при някои пациенти е изчезнала тежестта на протичане.

Новият ковид не е "лабораторно построен "

Вестник The Australian се е сдобил с проучването на Университета "Дюк " в Сингапур. Учените оповестяват, че разпадането на протеина, открит в 8 пациенти в Сингапур сред 9 февруари и 2 март, е в сходство със случаи в края на епидемията от тежкия изострен респираторен синдром (SARS) през 2003 година и може да алармира за намаляване на болестта.

Лидерът на екипа Уанг Линфа, австралийски вирусолог, разяснява, че откритието е значимо, тъй като е "важно за света да знае, че както SARS и MERS, COVID-19 може да се промени ".

Имунната система на хората реагира на ковид по същия метод, по който нормално се бори с грипа

Сред първите белези на новия ковид, открити по-рано от учени от Световната здравна организация, са тези, че е генетично по-стабилен от предшествениците си SARS и MERS.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 207 000 доказани случая, а умрелите са повече от 8600. Регистрирани са случаи в 166 страни. Данните на Университет "Джон Хопкинс " демонстрират над 218 000 случая и близо 9000 умряли в 158 страни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР