Екип от учени от САЩ и Унгария съобщиха, че телескопът

...
Екип от учени от САЩ и Унгария съобщиха, че телескопът
Коментари Харесай

Учени: Може би наблюдавахме Планетата Х

Екип от учени от Съединени американски щати и Унгария оповестиха, че телескопът TESS, чиято съществена цел е търсенето на екзопланети, в избран миг може би е записал загадъчна планета в Слънчевата система, известна с наименованието Планетата Х. Това оповестява осведомителното издание Science Alert.

По думите на специалисти, TESS може да бъде надъхан за следене на напредването на транснептунови обекти (намиращи се зад рамките на орбитата на Нептун).

Изследователите, по пътя на моделирането, биха могли да изчислят примерните размери на Планетата Х, при положение, че телескопът успее да я фиксира.

Размерът на този обект би съставил 19-24 звездни величини, което приказва за хипотетичната опция за "разглеждането " на този мистериозен небесен обект.

Според учените, телескопът TESS, най-вероятно, може да е засякъл планетата, само че, с цел да се обясни всичко дефинитивно, е належащо да се обработят голямо количество получени данни.

TESS е надъхан по подобен метод, че да открива екзопланети, преминаващи на фона на звездата на своята планета. В този миг блясъкът на светилото става по-тъмен.

Във връзка с това, че деветата планета на нашата система не минава сред Слъценто и TESS, то откриването ѝ е просто невероятно.

Но за несъмнено време телескопът води наблюдаване на някои сектори от небето, произвеждайки доста фотоси, и в случай че фрагментите бъдат сумирани, то яркостта на засечените далечни обекти може да се ускори.

През януари 2016 година учените оповестиха за вероятното наблюдаване зад рамките на орбитата на Плутон на огромно галактическо тяло.
Те показаха хипотезата, че този мистериозен обект, наподобяващ на Нептун, се върти към нашето величие по разширена орбита с времеви интервал от 15 000 години.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР