Екип от учени от Калифорнийския технологичен институт и USC Keck

...
Екип от учени от Калифорнийския технологичен институт и USC Keck
Коментари Харесай

Създадоха изкуствен интелект за обучение на хирурзи

Екип от учени от Калифорнийския софтуерен институт и USC Keck School of Medicine сътвориха основана на изкуствения разсъдък система SAIS за образование на хирургически умения. Резултатите от проучването са оповестени в поредност от публикации в списанията Nature Biomedical Engineering and Digital Medicine и Communications Medicine.

Обикновено процесът на образование за млади хирурзи включва гледане на по-опитни хирурзи, които им демонстрират своите умения и техники на процедура. Сега SAIS ще разреши на младите лекари да учат успеваемостта на личната си работа без наличието на трети страни. Системата проучва видеозаписи от интервенцията и по-късно дефинира какъв вид интервенция е осъществена и какъв брой добре я е направил хирургът.

Невронната мрежа беше подготвена въз основата на огромно количество видео данни, които действителни лекари разясниха. Действията на здравните служащи се правят оценка въз основа на самостоятелни придвижвания, като задържане на иглата, пробутване и изваждане от тъканта.

По време на тестването SAIS съумя да даде точна и поредна противоположна връзка на младите хирурзи. Тя им уточни равнището на подготовка и означи кои умения би трябвало да се подобрят. Всички рекомендации на изкуствения разсъдък съответстваха с мненията на същински хирурзи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР