Екип от специалисти на фондация “За Нашите Деца“ ще работи

...
Екип от специалисти на фондация “За Нашите Деца“ ще работи
Коментари Харесай

Педиатрията и фондация “За нашите деца“ ще си партнират за по-позитивен болничен престой

Екип от експерти на фондация “За Нашите Деца “ ще работи за подобряването на болничния престой на дребните пациенти и техните фамилии в Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания “Проф. доктор Иван Митев ". С настанените в болничното заведение деца, аниматори и детски психолози ще организират самостоятелни и групови занимания, включващи разнообразни действия като музикотерапия, арт работилници и арт ателиета. Специалистите от Центъра за социална поддръжка (ЦОП) “Св. София “ ще работят за подобряването на психо-емоционалното положение на децата, както и за понижаване на резултата от дългия болничен престой.

Основна цел на взаимната работа на фондацията и Детската болница е въвеждането на новаторски практики и семейно-ориентиран метод, с който да се окаже поддръжка на цялото семейство, в границите на здравното заведение.

Родителите ще имат опция за самостоятелни съвещания с психолог, а при нужда цялото семейство ще може да се съветва със експерт по ранна детска намеса. Специалистите ще организират и групови образования, курсове и полемики с родителите на територията на здравното заведение, по тематики, свързани с развъждането и възпитанието на децата.

Фокусът на работа на екипа от ЦОП “Св. София “ ще бъде върху децата с увреждания и тежки болести, чиито фамилии се нуждаят от поддръжка, както и децата, настанени за лекуване в болничното заведение, които нямат натоварен контакт с родителите си.

Обучения и съвещания по тематики, свързани със семейно-ориентирания метод и ранното детско развиване, са планувани и за здравните и обществени експерти в болничното заведение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР