Екип от специалисти извършиха уникална по рода си операция за

...
Екип от специалисти извършиха уникална по рода си операция за
Коментари Харесай

Специалисти извършиха уникална операция във ВМА

Екип от експерти направиха неповторима по рода си интервенция за премахване на карцином на 49-годишна жена във ВМА, оповестиха от болничното заведение.
От лечебното заведение означават, че пациентката близо година е лекувана от разнообразни експерти в страната, като окончателното им мнение е било, че не могат да й предложат съответно оперативно лекуване.

 ВМА интервенция ВМА
След изработен обширен обзор от ръководителя на УНГ-клиниката във ВМА професор Венцислав Цветков и екипа му, дамата е диагностицирана с карцином, обхващащ ушния канал, междинното ухо, мастоида, вътрешното ухо, черепната база, темпоро-мандибуларната става, паротидната жлеза и съдово-нервния вързоп на шията.

Отстраняването на подобен тип израстък е извънредно комплицирано и рисково, защото ангажира лицевия нерв, огромните съдове на шията и близко разположените мозъчни обвивки, разяснява професор Цветков.-->
 ВМА интервенция ВМА

Направена е и консултация с водещия експерт в региона на лицево-челюстната хирургия доцент Николай Янев, който се ангажира за взаимна оперативна намеса с екипите на ВМА.

В рамките на 12-часова интервенция туморът е бил отхвърлен напълно и била осъществена реорганизация на огромния недостатък на шията, като за задачата бе употребена тъкан от гръдния мускул на пациентката. Тя се възвръща обикновено.

 ВМА интервенция ВМА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР