Екип от сектор „БДС“ при ОДМВР Монтана прие на място

...
Екип от сектор „БДС“ при ОДМВР Монтана прие на място
Коментари Харесай

Мобилен екип на „Български документи за самоличност“ обслужи на място администрацията на община Монтана

Екип от бранш „ БДС “ при ОДМВР Монтана одобри на място в постройката на общинската администрация в Монтана 30 заявки на чиновници за издаване на персонални карти, чиито период изтича през тази година.
Тези, които не притежаваха настоящи биометрични данни – фотография, направена през последните 4 години и 11 месеца, бяха снимани с мобилна биометрична станция. Сред подалите заявки бяха съвсем цялото управление на община Монтана – кметът Златко Живков, двама от зам.кметовете, секретаря на общината и още 27 чиновници.
Сектор „ Български документи за самоличност” прави услугата за чиновници на компании, предприятия, общини и други институции, както и за трудноподвижни хора в техните домове. Посещенията на място на мобилния екип се прави след авансово подадено заявление в Паспортна работа / при трудноподвижни хора от техен непосредствен или кмета на обитаемото място/.
От „ Български документи за идентичност “ напомнят, че заявки за замяна на персонални документи могат да се подават и преди периода на приключване на валидността им през тази година. Граждани с непрекъснат адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Монтана, могат да подават заявки за издаване на документи за идентичност във всяко от звената БДС в Монтана, Лом, Берковица и Вършец.
Граждани, които имат годен електронен автограф и годна биометрия /снимка, направена през последните 4 години и 11 месеца/, могат да употребяват услугите за издаване на персонален документ посредством електронните административни услуги и да ги подадат онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg. По електронен път е допустимо да се подаде заявление за замяна на развалено, унищожено, изгубено или откраднато СУМПС с ново за същата годност.
По данни на бранш „ БДС”-Монтана през 2020 година изтича периода на годност на 13 986 персонални карти, 4 034 паспорта и 9 728 СУМПС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР