Екип от Русенския университет Ангел Кънчев ще помага на музеи

...
Екип от Русенския университет Ангел Кънчев ще помага на музеи
Коментари Харесай

Дунавски музеи ще притежават нови форми на визуализация на наследството

Екип от Русенския университет " Ангел Кънчев " ще оказва помощ на музеи за онлайн показване на събития и нови форми за шерване и визуализиране на наличието. Потребители ще са музеите в Русе, Силистра, Кълъраш и Турну Северин.
Най-модерните технологии са употребявани от русенските учени по план на стойност 480 000 евро, ръководени от доцент Пламен Захариев.
Общото естествено и културно завещание сред България и северните ни съседи ще е предпочитано при създадените и конфигурирани осведомителни и информационни платформи. Това ще се популяризира като обособен туристически артикул и ще разреши на компаниите да основат нови направления в трансграничния район. Така ще се получат положителни финансови резултати за тях и локалните хотелиери.
Учените ще дават техническа помощ на музеите по плана, като употребяват съвременни устройства и системи за основаване на 3D наличие, което ще се пресъздава в осведомителните системи и интерактивни холограмни екрани в пространствата на музеите. Ще се сътвори VR игра с достъп до 3D модели на исторически местности и артефакти. При верен отговор на играча по отношение на интегрираните 3D обекти, той продължава напред в играта.
Планират се събития за разпространение на резултатите от плана. Ще се проведат няколко 3D мапинг шоута и ще бъдат поканени участници от всички музеи и културни институции в трансграничния район. Всичко това ще се документира и ще бъде рамката на тактика „ Пътят на Дунавските музеи “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР