Екип от Първа районна служба “Пожарна безопасност и защита на

...
Екип от Първа районна служба “Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

С посещение в детска градина пловдивски огнеборци отбелязаха Седмицата на пожарната безопасност

Екип от Първа районна работа “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”, водени от началника си основен контрольор Васил Димов посетиха детска градина " Дружба ", филиал " Първи юни “. Визитата им бе част от програмата във връзка Седмицата на пожарната сигурност. Тя се организира от 9 до 15 септември, като кулминационната точка е на 14 септември – Кръстовден, когато огнеборците означават своя професионален празник.

Пожарникарите изненадаха дребни и огромни като дойдоха с пожарна кола. Децата безусловно останаха без думи при типа на профилирания автомобил, който спря до градината с включени сирени и светлини. Главен контрольор Димов обясни на чиновниците в детска градина " Дружба ", филиал " Първи юни ", по какъв начин би трябвало да се работи при възникването на пожар. Той беше безапелационен, че при сходен случай преди всичко е сигурността на децата и работещите в детското заведение, като най-важното е всички те да бъдат изведени отвън постройката.

" На първо място изведете децата и чиновниците, останалото е наша грижа ", съобщи основен контрольор Димов пред личния състав на градината. По думите му, един път изведени на открито, чиновниците би трябвало да се уверят, че всички деца са на безвредно място. Той изясни и разликите сред другите типове пожарогасители, както и методът за работа с тях. С помощта на пожарникарите, възпитателите имаха опция да схванат по какъв начин на процедура се гаси огън с тях, като в това начинание се включи и кметът на региона Димитър Колев.

Огнеборците симулираха и изключителна обстановка, при която децата бяха евакуирани от постройката, а в нея бяха разпънати линии за битка с възможна буря. Пловдивските пожарникари изведоха и преподавател, останал в детската градина.

Малчуганите също получиха извънредно скъпи препоръки от огнеборците, като най-важният от тях бе при положение на пожар те да алармират по най-бързия метод на възрастните и да се насочат към изходите. Децата останаха извънредно впечатлени от срещата си с пожарникарите, като имаха опция персонално да разпръскват водна бликам, да прегледат каските и униформите на огнеборците и да видят от близко противопожарен автомобил.

За признателност те подариха на своите посетители направени от тях рисунки, а най-после всички дружно се снимаха за спомен.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР