Екип от общо осем руски разузнавачи е подготвил и извършил

...
Екип от общо осем руски разузнавачи е подготвил и извършил
Коментари Харесай

Belingcat: Екип от осем руски разузнавачи стои зад отравянето на Гебрев

Екип от общо осем съветски разузнавачи е подготвил и направил отравянето на оръжейния предприемач Емилиян Гебрев през 2015 година в София. Това се твърди в взаимно на следствие на уеб страницата Belingcat и изданията " Шпигел " " Инсайдър ". В предходни свои следствия Belingcat заяви, че един от участниците е офицерът от ГРУ Денис Сергеев, идвал в България под псевдонима Сергей Федотов. Според изданието той е управлявал и интервенцията по отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри през март 2018 година След първия несполучлив опит, екипът се е върнал в България и е направил втори, този път, до момента в който Гебрев е бил в къщата си в Синеморец. Сиптоми на отравяне е имал и синът му, както и шеф във компанията му.

От новото следствие на Belingcat излиза наяве, че в интервенцията против Гебрев са взели участие Федотов и още седем души. Не всички са самоличности са разкрити. Някои от участниците са посочени единствено с псевдонимите им. Преди опита за убийството му те са посещавали България в разнообразни интервали и на групи. Според Belingcat всички те са част от конфиденциален отдел с номер 29155.

Един от тях е офицерът Владимир Моисеев, взел участие и в опита за прелом в Черна гора през 2016 година, написа изданието. Той е пътувал под псевдонима " Владимир Попов ". Посетил е България година преди отравянето на Гебрев – през март 2014 година Идвал е още веднъж през септември, ноември и декември.

Малко след неговото посещаване и други членове на екипа са почнали да идват в България. Сергеев/Федотов е бил придружаван от офицери с псевдоними " Павлов " (Сергей Лютенков) в края на февруари 2015 година, " Кононихин " (Николай Ежов) и " Лебедев ". Те са пристигнали като туристи и са останали до 8 март. През същия перод страната ни е посетена за малко от " Никитин ". Попов/Моисеев идва в България отново при започване на 2015 година

Тези визити евентуално са били за подготовка на интервенцията, написа Belingcat. В края на април като туристи у нас са пристигнали Федотов/Сергеев и различен офицер с псевдоним " Георги Горшков ". Двамата са кацнали в Бургас. Според Belingcat " Горшков " е бил разпознат от Гебрев, само че години след опита за ликвидиране, тъй че това не може да се твърди сигурно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР