Екип от нигерийски учени обяви откриването на превантивна ваксина срещу

...
Екип от нигерийски учени обяви откриването на превантивна ваксина срещу
Коментари Харесай

Учени обявиха, че са открили ваксина срещу коронавируса

Екип от нигерийски учени разгласи откриването на превантивна ваксина против новия ковид, оповестиха локалните медии, представени от " Анадолската организация "

" Удовлетворени сме да доставим решение за такава световна пандемия. Ние сме подготвени да създадем всичко допустимо и да превърнем имунизацията в действителност ", разяснява ръководителят на изследователската група за COVID-19, доктор Оладипо Колаволе.

" Ваксината е същинска. Ние сме я тествали няколко пъти. Тя е ориентирана към африканците, само че също по този начин ще работи и за други раси. Ще работи. Това не е подправена вест. Това е резултат от решителността ни. Отне ни доста научни старания, " сподели Колаволе пред кореспонденти в университета „ Аделеке " в нигерийския щат Еда в петък. " Популацията на тези, които се нуждаят от ваксини, е повече от тази, която се нуждае от медикаменти. Ето за какво проучванията бяха ориентирани към ваксина ", означи той.

Колаволе сподели, че неговият екип е работил доста върху генома на вируса от проби от цяла Африка, с цел да подбере най-хубавите евентуални претенденти за ваксина. Той добави, че ще са нужни най-малко 18 месеца, с цел да се пусне имунизацията за необятно приложение, заради огромно количество проучвания, разбори и утвърждения, изисквани от медицинските управляващи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР