Екип от Министерството на туризма започна проверка дали морските ни

...
Екип от Министерството на туризма започна проверка дали морските ни
Коментари Харесай

Плажовете ни остават труднодостъпни за хора с увреждания

Екип от Министерството на туризма стартира инспекция дали морските ни плажове са налични за хората с увреждания. Министър Ангелкова се срещна в Бургас с хора в инвалидни колички. Тя даде обещание да внесе специфични промени в новия закон за Черноморското крайбрежие, които да задължават концесионерите на плажовете да обезпечат достъп и опция за къпане в морето на хората с увреждания.

Бургас

На плажа " Бургас-Север " министър Николина Ангелкова ревизира изискванията за достъп на хора в инвалидна количка до плажа. Поставени са съответните обозначения, само че към пясъка и морето води неравна бетонна пътека.

На централния плаж в Бургас Грета Аспарухова прави несполучлив опит да стигне до морето.
Грета Аспарухова: Пукнах гума на по този начин наречената " рампа ", на която стърчаха отвред пирони.
Хората с увреждания желаят законодателни промени, които да задължат стопаните на плажните линии да обезпечат естествени уреди за достъп.
Грета Аспарухова: Няма избрана спецификация какво тъкмо би трябвало да се направи, няма законодателна рамка в която да се постави това нещо.
Министър Ангелкова съобщи, че поема ангажимент в новия закон да се създадат нужните промени.

Николина Ангелкова, министър на туризма:Така, както пожелаваме схеми за слагане на преместваеми обекти, за водно избавяне и здравно обслужване, да пожелаваме и схеми, които да демонстрират по какъв начин тъкмо ще се обезпечи тази досегаемост.
Проверките не престават, а при нарушавания стопаните на плажовете ще бъдат глобени с неустойки по концесионните контракти, безапелационна е министър Ангелкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР