Екип от китайски, британски и германски учени е установил, че

...
Екип от китайски, британски и германски учени е установил, че
Коментари Харесай

Климатичните промени в резултат на човешка дейност може би са започнали през 19-ти век

Екип от китайски, английски и немски учени е открил, че отслабването на температурната сезонност, започваща от северните междинни и високи географски ширини от края на 19 век, може да се дължи на човешки въздействия, оповестява " Радио Китай ".

Изследователите са комбинирали данни от наблюдения и симулации на климатични модели с цел да открият какво е било въздействието на индивида върху температурните промени от 1860 до 2000 година. Те са проучили измененията в магнитуда на годишните температурни цикли като летните и зимните температурни разлики в четири района, в това число Цинхай-тибетското плато, Европа, Северна Америка и Североизточна Азия.

Резултатите са показвали, че нарасналата централизация на парникови газове способства основно за понижаване на температурната разлика сред лятото и зимата над северните високи географски ширини. В допълнение, аерозолите, направени от хората, са били съществени участници в северните междинни ширини, съгласно публикацията, оповестена в списанието на Nature Sustainability. В нея се показва също, че намаляването на излъчванията на парниковите газове и замърсяването на въздуха може да облекчи отслабването на температурната сезонност и евентуалните последствия за околната среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР