Екип от експерти, включително бивш високопоставен британски представител в Европейската

...
Екип от експерти, включително бивш високопоставен британски представител в Европейската
Коментари Харесай

Експертен екип е разработил алтернатива на предпазния механизъм за Брекзит

Екип от специалисти, в това число някогашен почитан английски представител в Европейската комисия, създават проект за подмяна на защитния механизъм за ирландската граница, който се оказа главната спирачка пред съглашението за излизането на Англия от Европейския съюз, заяви брюкселският уебсайт " Политико ". Работещите по проекта споделят, че той към този момент е привлякъл " забележителен интерес ".

Предложението е създадено от Джонатан Фол, който е заемал разнообразни управителни постове и оглавяваше специфичната работна група на Европейска комисия за Брекзит, дружно с правистите учени Джозеф Уайлър и Даниел Сармиенто. То резервира интегритета както на единния пазар на Европейски Съюз, по този начин и на територията на Обединеното кралство, не изисква Ирландия да бъде третирана друго от останалата част на Европейски Съюз или пък Северна Ирландия да бъде третирана друго от Англия, също така не обвързва Англия с митническия съюз на Европейски Съюз, позволявайки ѝ по този метод да води лична комерсиална политика, са разяснили от екипа пред " Политико ".

Предложението се базира на правилото, че Англия и Европейски Съюз имат разнообразни регулаторни системи и митнически режими, само че Англия и Ирландия ще одобряват в законодателството си, че умиленият експорт на артикули през ирландската граница, който нарушава регулаторните правила от двете страни на границата, е престъпно закононарушение.

За да се избегнат митнически инспекции на границата, предлагането планува основаването на " центрове за търговия на Европейски Съюз " в Ирландия и Англия, които обаче няма да са на границата, където ще бъдат обработвани всички артикули, предопределени за Европейски Съюз или респективно за Англия, през Северна Ирландия, в това число заплащането на мита и други такси, преди действително да изоставен английската или ирландската територия.

Планът е направен предвид на възходящата опция за Брекзит без договорка. Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че страната ще напусне Европейски Съюз до 31 октомври, без значение дали има или няма съглашение с Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР