Екип от експерти ще дава безплатни консултации по програма Да

...
Екип от експерти ще дава безплатни консултации по програма Да
Коментари Харесай

Започват консултациите по програма Да съхраним заедно Старинен Пловдив

Екип от специалисти ще дава безвъзмездни съвещания по стратегия " Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив “ през уикенда. Всички, които се интересуват от програмата, могат да зададат своите въпроси в Управлението от 10.00 до 14.00 часа. 

На 11 и 12 юни, събота и неделя, от 10.00 до 14.00 часа в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив “ на ул. “Константин Стоилов “№ 50, екип от специалисти ще дава безвъзмездни съвещания по стратегия " Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив “. По тази стратегия ще се финансират начинания по консервацията и реставрацията на фасади и художествени детайли на здания, частна благосъстоятелност, находящи се на територията на АИР " Старинен Пловдив “.

Общият размер на финансов запас за 2022г., гласуван от Общински съвет е 60 000 лева По програмата на конкурсен принцип ще се утвърждават и финансират действия, касаещи недвижими парцели, намиращи се на територията на АИР " Старинен Пловдив “, свързани с правене на капиталови планове за консервация и реституция на фасади и художествени детайли на обекти и тяхното координиране от Министерство на културата, включително се финансират и разходи/ административни такси/ за координиране на плана в сходство със Закона за културното завещание. Максималната сума, за която може да кандидатства едно лице, притежател на неподвижен парцел, е 10 000лв.

В посочените два дни – 11 и 12 юни, екипът ще коментира изискванията на програмата, ще дава отговор на въпроси и ще дава съвещания на заинтригувани лица, които имат намерение да аплайват или към този момент са почнали да приготвят документи по програмата.

Припомняме, че документи се одобряват в период до 04.07.2022г. в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив “, ул. “Константин Стоилов “№50, всеки работен ден от 9,00ч.-17,30ч. Те могат да се подават и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен автограф на кандидатстващото за финансиране ФЛ или Юридическо лице.

Наборът от нужните за кандидатстване по Програмата документи са под формата на приложение към програмата, която е оповестена на уеб страницата на ОИ “Старинен Пловдив “: http://oldplovdiv.bg/
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР