Екип от експерти по взривове от Българската армия вече работят

...
Екип от експерти по взривове от Българската армия вече работят
Коментари Харесай

Тагарев увери: Падналият край Тюленово дрон се обезврежда

Екип от специалисти по гърмежи от Българската войска към този момент работят по обезвреждането на  намиращо се на северното Черноморие. Сапьорите са почнали работа малко след 6.00 часа тази заран. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев, който дружно с премиера Николай Денков и шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски инспектираха лаборатория във военната болница, която има задача да забърза излизането на резултатите на тестванията за опиати, взимани от КАТ. 

" Такъв вид събития са ежеседмични, даже и по няколко пъти на седмица. Българската войска поддържа потенциал и екипи, които да обезвреждат муниции. Случаят е тъкмо подобен, а за какво не сме работили през нощта? Защото няма смисъл да действаме през нощта, тъй като това единствено ще докара до риск на екипа ", сподели Тагарев.

На фрагменти, снимани тази заран от първите телевизионни екипи на място, е видно, че дронът е носил арсенал. Това удостовери и след консултация с подчинените си на въпрос на News.bg и шефът на военното ведомство.
 Отломки от дрон изплуваха на Тюленово
Отломки от дрон изплуваха на Тюленово

Гражданин твърди, че по частите има дейни детайли

Тепърва ще се обяснява какъв е дронът - съветски или украински , само че сигурно се касае за въоръжение, употребявано във войната в Украйна, безапелационен бе още той.

Войната в Украйна носи опасности за националната сигурност, безапелационен бе Тагарев. " И в Румъния към този момент бяха не знам за какво си мислим, че тази война ще ни заобиколи ".

Началникът на военното министерство разяснява и тематиката, необятно обсъждана в Народното събрание предходната седмица - новият пакет военна помощ, която България ще даде на Украйна и по-точно концепцията, които да се употребяват от Киев за аварийни елементи. 

" Да, изследва се тази опция. Но сигурно не става дума за даряване на ракетни комплекси ".
 България скрито създава снаряди за Украйна на стойност 400 млн. $?
България скрито създава снаряди за Украйна на стойност 400 млн. $?

Мунициите са платени от американска компания, договорката е от времето на служебния кабинет

Въпросният разрушил се дрон не е бил регистриран от българските Противовъздушна отбрана системи. " Това са сложни обекти за общоприетите Противовъздушна отбрана системи, тъй като приказваме за летателни обекти с доста дребна повърхност и евентуално на доста ниска височина. Не ми е докладвано нашата система за Противовъздушна отбрана да го е записала ", добави министър Тагарев.

Темата разяснява и министър председателят Денков. По думите му той би свикал съветът за сигурност към Министерски съвет единствено в случай че се окаже, че дронът е паднал непосредствено на българска територия , само че в случай че специалистите заключат, че той се е разрушил в морето надалеч от българския бряг, то няма потребност от такива дейности.

" Президентът Радев е в Ню Йорк, не сме водили никакви диалози по въпроса ", добави той по тематиката дали е водил разговор с президента Румен Радев за привикване на Консултативен съвет по национална сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР