Екип от експерти от Главна дирекция Инспектиране на труда“ е

...
Екип от експерти от Главна дирекция Инспектиране на труда“ е
Коментари Харесай

Командироваха експерти за подпомагане на разследването в „Арсенал“

Екип от специалисти от Главна дирекция " Инспектиране на труда “ е командирован да подкрепи инспекторите от Дирекция " Инспекция по труда “ - Стара Загора при следствието на случая в Завод 4 на " Арсенал “ АД на 04.10.2022 година, при който починаха трима служащи, а една жена е ранена.

Според данни, предоставени от работодателя, потърпевшите е следвало да приключат работа, стартирана от предходния ден, а точно да изработят звуково-светлинен състав за пиротехнически произведения.

От всички действия, осъществявани на територията на завода, това е една от най-безопасните. Необходимото количество примес за дотъкмяване на поръчката е било направено преди физиологичната отмора от 10:00 до 10:15 часа. След почивката починалите работнички е трябвало да почистят помещението.

Причините за зародилия на по-късен стадий гърмеж, както и за наличието на починалия служащ в помещението следва да бъдат изяснени. И четиримата потърпевши служащи имат годна дееспособност за работа с взривни субстанции. Извършен им е и инструктаж за деня.

Инспекцията по труда е изискала от работодателя всички нужни документи, свързани с софтуерните условия и софтуерната поредност на работния развой, както и условията за сигурност при работа и други документи, свързани с цялостната организация за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР