Екип от експерти на Областна администрация – Враца участва в

...
Екип от експерти на Областна администрация – Враца участва в
Коментари Харесай

Областна администрация-Враца пита бизнеса за нуждите му

Екип от специалисти на Областна администрация – Враца взе участие в осведомителна среща, проведена от Агенцията по заетостта в Монтана. На срещата бяха разяснени дейностите по провеждането на анкетно изследване за потребностите на работодателите от работна мощ за Враца, Видин и Монтана. Проучването, проведено от Министерство на труда и обществената политика, е съобразено с създадения от Министерство на образованието и науката Механизъм за план-прием в професионални гимназии и в паралелки за професионална подготовка в обединени учебни заведения, в междинни учебни заведения и в профилирани гимназии.
Целта е да се получи действителна и съответна информация за обсега, специалностите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от работодателите фрагменти.
Проучването се реализира посредством ръководената от регионалния шеф Комисия по претовареност към Областния съвет за развиване на съображение Закона за поощряване на заетостта и ще се прави два пъти в годината – февруари и август.
Информацията от изследването на регионално равнище ще се обобщава от експертен екип от представители на държавната и локална власт, национално показаните организации на работодателите и синдикатите, браншови, отраслови и други организации. Резултатите от анкетата ще оказват помощ за установяване целите на регионалната политика по поощряване на заетостта, междинното и висше обучение и образование, в сходство с регионалната тактика и общинските проекти за развиване.
Работодателите имат опция да означават упованията си за тип и обсег на търсени специалности в по-дългосрочен проект – от 3 до 5 години.
Комисията по претовареност към Областния съвет за развиване на област Враца приканва представителите на бизнеса да се включат интензивно в анкетното изследване, резултатите от което ще бъдат в интерес на всички участници в трудовия пазар и развиването на капацитета на работната мощ.
Анкетният формуляр може да се попълня до 28 февруари 2018 година посредством интернет страницата на регионална администрация – Враца тук .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР