Екип от близо 15 българи работи повече от година над

...
Екип от близо 15 българи работи повече от година над
Коментари Харесай

Българските традиции стоят в основата на „Брей!“ - първата национална собствена марка на Kaufland България

Екип от близо 15 българи работи повече от година над неповторимия образ на първата лична национална линия артикули „ Брей! “, която Kaufland България показа на пазара. Визията и името, също като продуктите, са въодушевени напълно от българските обичаи, родното творчество и усет.

„ “Брей! “ е марка артикули, които са тъкмо толкоз пъстри и естествени, колкото сме и ние българите. Пъстри и естествени в страстта си, само че безапелационни в характера. Искахме всеки да усети това от пръв взор “, споделя Катерина Ушева, маркетинг шеф на Kaufland България.

Затова преди всичко компанията избира име, което въпреки и нетрадиционно за артикул, е доста типично за българския език. „ Брей “ е обичано и обичайно българско възклицание, което участва в всекидневието на всяко потомство българи и съставлява жива връзка с родните корени и генезис. То съдържа в себе си по едно и също време горделивост, мощно положително усещане и гостолюбие. В допълнение името чудесно разказва заряда на марката и преимуществата на нейните артикули.

Няма нищо инцидентно и в оформлението на образния свят на марката. Той е въодушевен от родното творчество и българските фолклорни претекстове като шевицата, и съставлява връзка с традициите и тяхната съвременна интерпретация. Шрифтът на логото е неповторим самичък по себе си, тъй като е ръчно изписан и реферира към старинните български ръкописни стилове, необятно употребявани в разнообразни образци от националното творчество. Триъгълните детайли са различим претекст от класическите български шевици, като в това време основават връзка с логото на Kaufland и го вършат интегрална част от идентичността на марката.



„ Искахме да създадем опаковката на всеки тип артикул неповторима. Ако се загледате, ще видите, че съответната визия кореспондира постоянно с главната суровина на продукта от марката, който сте избрали “, добавя Ушева.

Освен като образно оформление, опаковката включва и транспарантна информация за продуктите – от произхода и производителя до описанието на всяка употребена суровина.

Името и цялостната образна еднаквост на марката „ Брей! “ Kaufland България създава и осъществя взаимно с екип от българската рекламна организация Noble Graphics. Музикалното оформление е дело на младия български композитор и продуцент Иван Шопов.

“Работата по този план беше същинско наслаждение и ентусиазъм за екипа, тъй като с изключение на връзката, имахме опция да участваме в построяването на марката „ Брей! “ през цялото време. Беше вдъхновяващо да потърсим и да открием, както в българската земя, народ и просвета, по този начин и в самите себе си, това, което ни кара да се усещаме горди с родината си. Потърсихме най-подходящите изразни средства, с цел да вградим това възприятие във всеки детайл на марката и гордостта от българското стана не просто обръщение, а неделима част от ДНК-то на „ Брей! “, разяснява Марсел Леви, креативен шеф на Noble Graphics.

„ Брей! “ е първата национална лична линия хранителни артикули на Kaufland България от напълно български производители. Марката започва с 61 продукта в 4 категории: млечни и месни артикули, съществени храни и питиета, и тестени произведения. Всички те са дело на 20 български производители от 15 района в страната. Сред тях има както дългогодишни и доверени сътрудници на Kaufland, по този начин и нови, с които компанията си спомага за първи път.

„ Брей! “ е продължение на устрема на Kaufland България да утвърждава продуктите с народен усет и обичайните за българската софра предписания. По този метод компанията поддържа създадените у нас артикули и предлага качествени български артикули, които родният консуматор цени и търси.

За Kaufland

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР