Екип от американски изследователи установи, че главната причина за изневерите

...
Екип от американски изследователи установи, че главната причина за изневерите
Коментари Харесай

Гняв, несигурност, просто ми се правеше секс... Кръшкачи признават защо са изневерили

Екип от американски откриватели откри, че основната причина за изневерите е неналичието на обич, написа в. " Индипендънт ".

Учените провели изследването с 495 пълнолетни на междинна възраст към 20 години. Всеки от участниците бил запитан дали е изневерявал и за какво. Така учените стигнали до извода, че съществуват седем основни аргументи да кръшкаме.

Отлетялата обич е главната причина за 77 % от хората. Те признали, че са потърсили неразрешена връзка, тъй като към този момент не са влюбени в половинката си. Според специалиста по връзки Челси Трескот, това по-скоро значи, че кръшкачите не усещат любовта на колегата си.

Сексуалното многообразие е втората по известност причина. Много хора дали отговор, че желаят " по-голямо многообразие от полови сътрудници ". 41 % от хората споделили, че не се усещат обвързани с половинката си.

" Бях толкоз пиян/а " може да наподобява като най-древното опрощение, само че то важи за доста прелюбодейци, в действителност за 70 % от тях. Алкохолът обаче може да замъгли преценката на човек, само че не може да го направи изцяло друга персона. Прелюбодеянието не е нищо друго, с изключение на коктейл от страсти, означават сексолози.

Повече от половината участници в проучването признали, че несигурността им ги кара да изневеряват. Мотивацията им е да подсилят самочувствието си.

Гневът е повода 43 % от запитаните да прелюбодействат. Дали те си връщат за това, че и на тях са им изневерили, или са имали вбесяващ ден в офиса, което ги кара да се отдадат на ласките на буен сътрудник, не е ясно.

Приблизително една трета от доброволците са изневерили, тъй като им се е правело секс. По-голямата част от тези, които избират секса като основна причина, са мъже.

В същото време дамите са по-склонни да показват като причина пренебрегването или игнорирането им във връзката.

Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР