Екип от 20 румънски служители на Генералния инспекторат за извънредни

...
Екип от 20 румънски служители на Генералния инспекторат за извънредни
Коментари Харесай

Пожарникари от Румъния и България преминаха обучение в Монтана

Екип от 20 румънски чиновници на Генералния инспекторат за изключителни обстановки – Министерство на вътрешните работи на Румъния и 20 чиновници от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”-МВР минаха образование за реагиране при химически, биологични, нуклеарни и радиационни произшествия в Центъра за професионална подготовка - РД "ПБЗН "-Монтана през февруари.
Обучението е част от дейностите по плана „ Сили за бърза интервенция при химически, биологически, радиационни и нуклеарни (ХБРЯ) изключителни обстановки по поречието на река Дунав”.
Целта на плана е възстановяване на ръководството в граничната зона по река Дунав и създаване на взаимна конструкция от органи, имащи отговорности за реагиране при химически, биологически, радиационни и нуклеарни произшествия.
Над 100 чиновници на Групово дело "ПБЗН "-МВР ще преминат профилирано образование за реагиране при произшествия с рискови субстанции в още 4 курса тази година.
Групово дело "ПБЗН "-МВР ще получи 4 мобилни профилирани платформи, снабдени с съоръжение за очистване на химически, биологически, радиационни и нуклеарни произшествия.
Ще се приготвят Оперативни процедури и проект за взаимна интервенция на територията на трансграничната зона и Наръчник за химически, биологически, радиационни и нуклеарни изключителни обстановки. Планира се и осъществяване на взаимно обучение в региона на Видин, България и Калафат, Румъния.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР