Екип на Зелени Балкани посрещна на летище София ценен гост

...
Екип на Зелени Балкани посрещна на летище София ценен гост
Коментари Харесай

Рядък вид птица бе дарен на България


Екип на Зелени Балкани посрещна на летище София скъп посетител - мъжки черен лешояд, възложен безплатно на страната ни от холандския зоопарк Ouwehands Dierenpark. Птицата бе дарена, като част от програмата за завръщането на типа в страната осъществена по плана на Зелени Балкани - Светло бъдеще за черния лешояд. Средствата за превоза са събрани от донори - български и задгранични жители. Мъжката птица има значима задача Тя ще стане част от двойка за размножаване на типа в Спасителния център за диви животни в Стара Загора - единствената от типа в страната. Надеждата ни е тя да се развъди сполучливо, а потомството й да бъде пускано на независимост, като част от програмата за завръщане на този липсващ тип. България получи подаяние - необичаен тип птица. Екип на " Зелени Балкани " посрещна на летище София скъпия посетител - мъжки черен лешояд, възложен безплатно на страната ни от холандския зоопарк Ouwehands Dierenpark.
Птицата бе дарена, като част от програмата за завръщането на типа в България, осъществена по плана на Зелени Балкани - " Светло бъдеще за черния лешояд ". Средствата за превоза са събрани от донори - български и задгранични жители.
Мъжката птица има значима задача. Тя ще стане част от двойка за размножаване на типа в Спасителния център за диви животни в Стара Загора - единствената от типа в страната. Инициаторите се надяват тя да се развъди сполучливо, а след време потомството й да бъде пускано на независимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР