Екип на Военноморските сили обезвреди мината, изплувала край плажа в

...
Екип на Военноморските сили обезвреди мината, изплувала край плажа в
Коментари Харесай

Екип на ВМС обезвреди мината, изплувала край плажа в Царево

Екип на Военноморските сили обезвреди мината, изплувала край плажа в Царево през вчерашния ден. Оказа се, че тя е противотанкова.След като през цялата нощ полицията охраняваше региона, където бе открита мината, рано сутринта дойдоха и експертите от Военноморската база в Бургас, с цел да създадат оглед под вода благодарение на спасителите от плажа.

„ Предприехме дейности за ликвидирането в морето с подривен патрон, който се подвежда за взривяване на самия обект, защото е рисков за изваждане от водата ", изясни кап. III сан Димитър Стоянов, ВМС-Бургас.След гърмежа беше осъществен още един оглед и се установи, че става въпрос за мина.

„ Мислихме, че е противопехотна, а то е оказа противотанкова, което е още по-сериозно от противопехотна мина. Не, че има заплаха, тъй като тя очевидно противотанковата желае по-голяма мощ, с цел да се задейства ", сподели Валентин Митаг, избавител на плажа в Царево.

„ По-скоро беше по-съвременна. Не беше обраснал доста самият предмет ", посочи кап. III сан Димитър Стоянов, ВМС-Бургас.Взривяването на мината стана пред очите на към 20 летовници, които бяха евакуирани от плажа. От Военноморските сили прецизират, че гърмежът е лек и не нарушава целостта на морското дъно и плажа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР