Екип на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Плевен

...
Екип на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Плевен
Коментари Харесай

Екип на Спешната помощ в Плевен изроди бебе в линейка

Е кип на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в Плевен изроди бебе в кола за спешна помощ . Това заяви доктор Виола Игнатова, която дружно с акушерката Калинка Величкова е помогнала детето да се появи на бял свят.

Сигнал за родилка с контракции на 2-3 минути е получен през вчерашния ден сутринта към 07:30 часа . Повикването е за адрес в село Николаево.

На място екипът открива 20-годишна жена, на която ѝ следва да роди третото си дете. Оказва се, че раждането към този момент е почнало и бебето проплаква още в колата за спешна помощ. То е момиченце с тегло 2,920 кг и растеж 48 сантиметра. 

" Изплака без аспирация. Всичко завърши сполучливо, след което закарахме майката и бебето във Втора клинична база на УМБАЛ " Д-р Георги Странски ". И двете се усещат добре ", добави доктор Игнатова. 

Тя изясни, че в практиката си е имала и други такива случаи , само че особеното при този е, че това е първото бебе, родено в кола за спешна помощ в Плевенско от началото на годината.

Преди да стартира работа в ЦСМП – Плевен, доктор Игнатова работи във филиала в град Гулянци, където също се е налагало да изражда бебета в кола за спешна помощ.

" Това е част от нашата рутинна процедура ", сподели лекарят. 

" Раждането на новия живот е постоянно тръпка ", добави акушерката Калинка Величкова.

По думите ѝ, с цел да се извърши раждане отвън болница са нужни умеене на медиците и успокоение. 

Роденото през вчерашния ден бебе е кръстено Румяна. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР