Екип на Спешна помощ в Русе остави на улицата и

...
Екип на Спешна помощ в Русе остави на улицата и
Коментари Харесай

Екип на Спешна помощ остави на улицата 8-годишно дете, след като откара в болница баба му

Екип на Спешна помощ в Русе остави на улицата и без компаньон 8-годишно дете, откакто бабата на детето била откарана с колата за спешна помощ в болница, заяви bTV. 

68-годишната Корнелия Стефанова се разхождала с 8-годишния си внук Борис в центъра на Русе. Жената се спънала в дупка и си счупила крайници. 

Случайни минувачи се обадили на тел. 112. Пристигналите на мястото медици качили дамата в колата за спешна помощ, само че изрично отказали да вземат и внука ѝ. 

Възрастната жена също помолила да вземат внука ѝ, защото нямали телефон с тях, с цел да се обадят на родителите му. 

Случайна жена заварва плачещото дете на улицата и съумява да открие къде работи майка му, с цел да го заведе в офиса й.

„ Беше извънредно уплашен, изплашен, усещаше се отговорен. Детето е подложено на риск, на риск безспорен. Всеки един можеше да се възползва от тая обстановка ”, разяснява майката на момчето Яница Иванова. 

" Защо не са се обадили на полицията? Защо не са изчакали 3 минути, до момента в който пристигна патрулка, която да поеме уговорката към детето? Те просто са затворили вратата и са тръгнали… Не мога да си го обясня ", добавя бащата на детето Йордан Иванов. 

Спешният екип твърди, че е оставил детето на познати на потърпевшата. Те изясняват, че не качват съпътстващи пациента, защото колите за спешна помощ имат направена гражданска застраховка 2+1, което значи, че са застраховани единствено екипът и пациентът. 

" По тази причина детето не е взето и то въобще не е било смутено ", показват от Спешна помощ.

Родителите към този момент са подали тъжба до районната прокуратура. Здравното министерство е почнало инспекция по случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР