Екип на Спешна помощ в Русе остави 8-годишно дете само

...
Екип на Спешна помощ в Русе остави 8-годишно дете само
Коментари Харесай

Линейка остави 8-годишно дете само на улицата в Русе

Екип на Спешна помощ в Русе остави 8-годишно дете единствено на улицата, откакто качили в колата за спешна помощ единствено баба му след случай. Родителите към този момент са подали тъжба до районната прокуратура.

68-годишната Корнелия Стефанова се разхождала с 8-годишния си внук Борис в центъра на Русе.

Жената се спъва в дупка и си чупи крайници. Случайни минувачи звънят на Спешна помощ. Линейката идва за 5 минути.

„ Качват дамата, т.е. майка ми, в колата за спешна помощ и изрично отхвърлят да вземат сина ми с тях”, изясни майката на момчето Яница Иванова.

Пострадалата жена моли екипа да качат и детето, тъй като другояче остава единствено на улицата, а тръгнали на разходка без телефони.

„ Отговорът на водача беше, че няма право да вози дете във вътрешността, в колата за спешна помощ. Запалиха колата за спешна помощ и заминаха”, описа Корнелия Стефанова.

Бащата на детето също не може да си изясни реакцията на незабавния екип.

" Защо не са се обадили на полицията? Защо не са изчакали 3 минути, до момента в който пристигна патрулка, която да поеме уговорката към детето? Те просто са затворили вратата и са тръгнали… Не мога да си го обясня”, разяснява Йордан Иванов.

Случайна жена заварва плачещото дете на улицата и съумява да открие къде работи майка му, с цел да го заведе в офиса й.

„ Беше извънредно уплашен, изплашен, усещаше се отговорен. Детето е подложено на риск, на риск безспорен. Всеки един можеше да се възползва от тая ситуация”, сподели майка му.

Екипът на Спешната помощ твърди, че оставили детето на познати на потърпевшата. Изтъкват и друга причина:

„ Нашите коли за спешна помощ имат направена гражданска застраховка 2+1, което значи, че екипът е застрахован, плюс пациентът, който се вози. По тази причина ние съпътстващи пациента не качваме в колата за спешна помощ. По тази причина детето не е взето и то въобще не е било разстроено”.

Здравното министерство към този момент стартира инспекция по случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР