Екип на пожарната спаси бедстваща сърна в р. Черна в

...
Екип на пожарната спаси бедстваща сърна в р. Черна в
Коментари Харесай

Пожарникари спасиха сърна, паднала в река в Смолян

Екип на пожарната избави бедстваща сърна в р. Черна в Смолян, оповестиха от полицията. Появата на диви животни в обитаемоте места в региона не е необичайност - кошута се разхожда от два дни в Осиково, трансформирайки се в атракция за туристи и посетители на родопското село.

Безпомощната сърна е видяна от минувачи в кв. Райково в Смолян, които са подали сигнал на тел. 112. Спасителният екип е съумял да извади животното от стръмните крайбрежия на реката и го е пуснал назад в гората над квартала. Предполага се, че сърната се е озовала в града, бягайки от преследващия я кучета, прецизират от пожарната.

Кошута обикаля през последните два дни по улиците на Осиково. На красивата гостенка се радват децата и жителите на селото. Тя не демонстрира никакъв боязън от хората, доближава се да я хранят или да си вършат селфи с нея, настояват локални поданици. Собственикът на кошутата е дошъл през днешния ден да си я прибере. Според кмета на Осиково животното се е оказало опитомено, отглеждано в екочифлик наоколо до селото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР