Екип на отдел Образование“ към Община Пловдив проверява случаят на

...
Екип на отдел Образование“ към Община Пловдив проверява случаят на
Коментари Харесай

Общината проверява детската градина в Пловдив, чието ръководство бе обвинено в неглижиране

Екип на отдел „ Образование “ към Община Пловдив ревизира казусът на детска градина „ Осми март “ в Кючук Париж. Както медия ни писа, по-рано през днешния ден родители разпространиха своя позиция, в която описаха за нередности в изискванията, в които децата биват отглеждани и възпитавани.
Прочетете още
Проблемът идва от това, че сега в главната постройка на „ Осми март “ протича ремонт. Понастоящем децата са преместени в базата на приблизително учебно заведение „ Братя Миладинови “, където обаче не са подсигурени нужните условия за умерено протичане на хранене, следобеден сън, занятия и игри, споделят родители. Режимът на децата се неглижира. Добавят още, че хигиената е занижена, а храната, с което ги хранят, е студена. Според тях условията на Наредбата 3 за детските градини не се съблюдават. Затова те винят директорката на образователното заведение Ели Грозева.  

Екипът на общината на място е установил, че 4Б група сега са настанени в класна стая по занимания по ползи. Броят на леглата е 15, при нужни 28. По тази причина на децата се оставя избор дали да спят или да играят на двора през следобедните часове. По отношение на качеството на храната, не са били открити нарушавания. 

По време на инспекцията на общинските чиновници ще бъде сбъднат контакт с всички наранени страни, съобщи пред медията ни зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов. Какви ограничения ще бъдат подхванати, ще се реши след привършване на инспекцията.

По контракт ремонтът на постройката на ДГ " Осми март " е планувано да завърши през ноември. Дали обаче ще се спазят периодите е под въпрос. Една от версиите, която се спряга, е при нужда децата от 4Б група да бъдат преместени във физкултурния салон на обновената ДГ „ Котаракът в чизми “, която се намира наоколо.

Друга част от децата са настанени във физкултурния салон на детска градина „ Малина “ и родителите им нямат възражения по отношение на изискванията.

Все още управлението на детска градина „ Осми март “ не е коментирало случая. Медията ни направи опит да откри контакт, само че без съумях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР