Екип на oбщинско предприятие "БКС"- Враца започна да запълва дупки

...
Екип на oбщинско предприятие "БКС"- Враца започна да запълва дупки
Коментари Харесай

Община Враца ремонтира пътя до Милин камък

Екип на oбщинско дружество "БКС "- Враца стартира да запълва дупки по пътя за връх "Милин камък ", по отношение на идното възпоменателно празненство. До момента е употребена близо 40 тона секта, чака се до края на деня секторът от село Мраморен до историческото място да бъде приключен.
Възпоменателното празненство на връх "Милин камък " ще се организира на 31 май /петък/, от 09:30 часа. В програмата е планувано представянето на къса сказка за събитията, станали на историческото място. Честването ще продължи с панихида за починалите четници, освещаване на постен курбан и тематична стратегия, проведена от читалищата на селата Чирен, Оходен и Вировско.
През 2016 година главният монумент на мястото бе реконструиран, като се построи и плоча за починалите Ботеви четници. След построяването на постамента, всяка година в границите на Ботеви дни се провежда възпоменателно празненство, на което участват възпитаници, участници в похода "Козлодуй-Околчица ", читалищни самодейци, поданици и посетители на Враца.
Община Враца кани всички поданици и посетители на града да се включат във възпоменателното празненство на връх "Милин камък ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР