Екип на NOVA днес беше на проверка с експертите. В

...
Екип на NOVA днес беше на проверка с експертите. В
Коментари Харесай

БАБХ започна проверки - как работят заведенията на закрито?


Екип на NOVA през днешния ден беше на инспекция с специалистите. В едно от заведенията, в които е разрешено да се посрещнат клиенти едвам от през вчерашния ден, инспекцията стартира от кухнята, мина през складовите пространства и приключи в закритата му част. След застоя от 2 месеца и половина ресторантът регистрират спад в оборота от 95%.

Маси без покривки, стерилизация преди и след всеки клиент и личен състав с защитни средства - това са част от противоепидемичните ограничения, които  съблюдават в заведението.

" Подканяме клиентите да дезинфекцират ръцете си ", сподели Петър Янков.

" Столовете са тапицирани, само че имаме документи от шефа, че тази дамаска разрешава дейно дезинфекциране и разчистване ", уточни Бистра Иванова от БАБХ.

Експертите от Агенцията по храните влязоха и в кухнята, с цел да ревизират по какъв начин се подготвя и съхранява храната.

Докато забърква малиновия сос, Милен Златев споделя лесна ли е работата на готвача с маска. " За мен като готвач, би трябвало да имаш доста добър контакт с храната, да я усещаш на усет. Маската ти придава една обсада, лимитира те, само че по този начин работим сега би трябвало да съблюдаваме наложените ограничения ", споделя той.

Милен е единственото ново попълнение в екипа с отваряне на заведението след рецесията, само че в ресторанта към този момент нито ще наемат нови хора, нито ще освобождават, защото 60% от личния състав към момента е в неплатен отпуск.

" Сега поетапно ги връщаме. Не сме сигурни, че ще върнем целия личен състав, защото посещаемостта в ресторанта е доста понижена, само че имаме още 2 обектна на морето, може да ги пускаме там да работят. Искаме да задържим хората ", показва Петър Янков.

След инспекцията специалистите не се натъкват на нарушавания, само че в други заведения били установени такива.

" Не е явен произходът на някои храни, които нямат етикировка. Те са със подозрителен генезис. Не могат да показват документи за това, те се възбраняват и се насочват за заличаване ", разяснява  Бистра Иванова от БАБХ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР