Екип на NOVA успя да заснеме къщата в Кабрера де

...
Екип на NOVA успя да заснеме къщата в Кабрера де
Коментари Харесай

NOVA засне къщата, където бяха арестувани Арабаджиеви

Екип на NOVA съумя да снима къщата в Кабрера де Мар, наоколо до Барселона, в която са се укривали семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви. Вилата е последната къща в града. Според българската прокуратура индивидът, който стопанисва къщата, е Георги Семерджиев, който също беше арестуван в петък с Арабаджиеви. В събота обаче, той беше освободен, защото швейцарските управляващи са отдръпнали настояванията си за екстрадиция. За Семерджиев се приказва, че е дясната ръка на Брендо и от дълго време е в близки връзки със семейство Арабаджиеви.

Очаква се Арабаджиеви да бъдат екстрадирани до две седмици, а от прокуратурата оповестиха, че след идването им в България ще бъдат арестувани за 72 часа и ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение.

Големият въпрос е какво ще последва след задържането на Арабаджиеви. Това сподели журналистът Слави Ангелов пред NOVA.

"Самият факт е, че те се криха доста усърдно, демонстрира, че явно има някакви доказателства против тях, тъй че може да последват ефикасни присъди ", добави той.

Журналистът посочи, че до момента не е имало арести на олигарси у нас.

"По шумните каузи ние нямаме присъди. Сега би трябвало да се случи нещо, а в случай че не – би трябвало да вървим към някаква смяна. Всичко, което разказваше Сотир Цацаров когато стана основен прокурор – той сподели доста истини за неефективността на правораздаването, само че в последна сметка истината е, че по делата със важен публичен интерес не последва това отмъщение, което обществото чака. Затова в този момент е значимо какво ще се случи и с Баневи, и с Арабаджиеви и със Стайкови. Но има и още доста олигарси, доста хора, които знаем с години. От известно време се приказва, че и тях ги няма ", изясни Ангелов.

"Ако тези арести и каузи в този момент не съумеят, значи, че правосъдната система не действа ", безапелационен беше той.

https://www.vbox7.com/play:419c96bc75
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР