Екип на международната организация Skytrax беше на посещение на летище

...
Екип на международната организация Skytrax беше на посещение на летище
Коментари Харесай

Екип на Skytrax одитира летището в София

Екип на интернационалната организация Skytrax беше на посещаване на летище " София " през седмицата, с цел да направи първичен одит на активността на аерогарата, оповестиха от " Връзки с обществеността " на летището.

Одиторите изследваха задълбочено целия път на пасажера – от транспортната съгласуваност с летището, регистрацията за полет и обработка на багажа, инспекции за сигурност, граничен и митнически надзор, заведенията за хранене и комерсиалните зони, удобствата и организацията на процесите при идване и тръгване, в това число отношението на чиновниците, чистотата и санитарните зони, качеството на безжичната връзка и доста други. В идващите седмици резултатите ще бъдат показани в формален отчет, допълват от летището.

След одита летище София ще възнамерява и реализира десетки усъвършенствания – както във връзка с инфраструктурата, по този начин и свързани с процесите и технологиите, с цел да усъвършенства комфорта за пасажерите и успеваемостта на интервенциите.

Одитът има за цел независимо да оцени потребителското прекарване на летището, като дефинира мощните страни и областите за усъвършенстване.

През юни летище София разгласи стратегическата си цел да стане 5-звездна районна аерогара до 2028 година, първа стъпка от която е завършилият одит на Skytrax. Стратегията на „ СОФ Кънект “ за идващите 5 години включва 4 основни области – „ Потребителско прекарване “, „ Ефективност “, „ Околна среда “ и „ Икономически и обществен принос “, като за постигането на всяка от задачите компанията има подробен график с съответни стъпки.

„ 5 звездният рейтинг е амбициозна, само че изцяло допустима цел, която към този момент изпълняваме. Имаме отличен екип, нужните запаси и явен проект. Вярвам, че за пасажерите на летище София предстоят доста положителни вести “, разяснява изпълителният шеф на „ СОФ Кънект “ Хесус Кабайеро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР