Екип на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) разкри незаконна схема

...
Екип на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) разкри незаконна схема
Коментари Харесай

ИАГ разнищи контрабанда на дърва, ето какво проверяваме

Екип на Изпълнителна организация по горите (ИАГ) разкри противозаконна скица за доставка на дърва за огрев.

Първоначалната инспекция горските инспектори направили през вчерашния ден към 13.00 часа, когато спрели камион, претрупан с дървесина в землището на с. Спанчевци, общ. Вършец.

При инспекцията се оказало, че показаният превозен билет е публикуван в 10.30 часа сутринта и фотографията, приложена към фоторегистъра на Агенцията не дава отговор на фактически натоварените дърва на транспортното средство.

След подозрението за документното нарушаване, инспекторите подхванали детайлна инспекция на камиона, при която разкрили контролна горска марка, на името на лицето, издало транспортния билет.

Проверката на горските чиновници траяла в с. Спанчевци със съдействието на районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи – Вършец. Инспекциите в частни дворове установили доставка на 40 куб. м противозаконна дървесина, маркирана с въпросната горска марка, само че без превозен билет.

Автомобилът, противозаконната дървесина и контролната горска марка са арестувани. Проверката продължава от способените органи.

Изпълнителна организация по горите продължава да работи за рационализиране на системите за бистрота в горите.  Към момента настоящите обществени модули непрестанно и поетапно се модернизират като последната разработка, обвързвана с въвеждането на фоторегистър към този момент дава своя принос за ограничение опциите за злоупотреби в горите.

Припомняме, че и все още всеки може да ревизира на уеб страницата на ИАГ законността на транспортираната дървесина във всяко едно моторно транспортно средство на следния линк:
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР