Екип на Изпълнителна агенция Медицински одит е в Плевенската университетска

...
Екип на Изпълнителна агенция Медицински одит е в Плевенската университетска
Коментари Харесай

Медицински одит проверява случая с починалата родилка в Плевен

Екип на Изпълнителна организация " Медицински одит " е в П левенската университетска болница, с цел да ревизира случая с умрялата родилка. Това сподели пред публицисти в СБАЛАГ " Майчин дом " зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков. Той посочи, че екип на Районната здравна ревизия в Плевен също е зает със случая. 39-годишната жена е умряла на 26 юли при планувано секцио. В момента в Неонатологията на болничното заведение се води битка за живота на бебето , сподели Пенков, представен от Българска телеграфна агенция.

Окончателен резултат по случая ще има след време, защото има направена правосъдна патоанатомична експертиза , уточни зам.-министърът. " Това, което знаем, е, че се е основал тежък проблем по време на въвеждане в упойка. От там се водят към час, час и нещо реанимационни мероприятия, които за жалост водят до летален излаз. Съболезнования на околните ", сподели Пенков.

Той напомни, че оценката преди плануваната интервенция е била, че дамата е здрава. Пенков направи ангажимента, че повода за гибелта на дамата ще оповестят правосъдните медици и патоанатоми.

През цялото време с родилката е имало медицински екип, акцентира Пенков. По думите му лекарят, който е отговарял за анестезията, е доста умел, с доста години стаж. След това са се присъединили най-хубавите реаниматори в отделението, сподели той.

Попитан за мнението му за концепцията на Българска социалистическа партия лечебните заведения да не са търговски сдружения , Пенков разяснява: " Чух, че се предлага холдинг. Ние имаме исторически опит с един холдинг в София. Създадохме го, ръкопляскахме, развихме го и след това го вкарахме в един банкрут. Ако желаете, отново да пробваме ".-->

 Бойко Пенков БГНЕС
Пенков участва на откриването на първа по рода си в България лаборатория за неинвазивна скрининг диагностика за вродени генетични болести на плода в СБАЛАГ " Майчин дом ". Новата лаборатория ще работи в актуализирания медицински център към болничното заведение. Ръководителят на лабораторията проф. Алексей Савов съобщи, че до момента пробите на бременните, които са имали потребност от спомагателни проучвания, са били изпращани в чужбина. С новата лаборатория разноските ще намалеят, а и доста ще се спестят паниките и вероятните затруднения за дамите, уточни той. Обновеният медицински център към болничното заведение ще предлага най-новата и съвременна инсталация в региона на извънболничната АГ помощ - офис хистероскопия, спектрален скриниг за рак на шийката на матката, скрининг за рак на гърдата и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР