Екип на Изпълнителна агенция "Медицински одит" е на място в

...
Екип на Изпълнителна агенция "Медицински одит" е на място в
Коментари Харесай

Зам.-министърът Пенков разкри подробности по случая с починалата родилка

Екип на Изпълнителна организация "Медицински одит " е на място в Плевенската университетска болница, с цел да ревизира случая с умрялата родилка. Това сподели пред публицисти в СБАЛАГ "Майчин дом " зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков. Той посочи, че екип на РЗИ Плевен също е зает със случая.39-годишната жена е умряла на 26 юли при планувано секцио. В момента в Неонатологията на болничното заведение се води битка за живота на бебето, сподели Пенков, предава Българска телеграфна агенция.
Окончателен резултат по случая ще има след време, защото има направена правосъдна патоанатомична експертиза, уточни зам.-министърът. "Това, което знаем, е че се е основал тежък проблем по време на въвеждане в упойка. От там се водят към час, час и нещо реанимационни мероприятия, които за жалост водят до летален излаз. Съболезнования на околните ", сподели Пенков. Той напомни, че оценката преди плануваната интервенция е била, че дамата е здрава. Дали е сърдечен проблем или солидна белодробна емболия, ще кажат сътрудниците правосъдни медици и патоанатоми, сподели той.
През цялото време с родилката е имало медицински екип, акцентира Пенков. По думите му лекарят, който е отговарял за анестезията, е доста умел, с доста години стаж. След това са се присъединили най-хубавите реаниматори в отделението, сподели той.
Попитан за мнението му за концепцията на Българска социалистическа партия лечебните заведения да не са търговски сдружения Пенков разяснява: "Чух, че се предлага холдинг. Ние имаме исторически опит с един холдинг в София. Създадохме го, ръкопляскахме, развихме го и след това го вкарахме в един банкрут. Ако желаете отново да пробваме ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР