Екип на Изпълнителна агенция „Медицински одит” е на място в

...
Екип на Изпълнителна агенция „Медицински одит” е на място в
Коментари Харесай

„Медицински одит” проверява случая с починалата родилка в Плевен

Екип на Изпълнителна организация „ Медицински одит” е на място в Плевенската университетска болница, с цел да ревизира случая с умрялата родилка. Това сподели пред публицисти в СБАЛАГ „ Майчин дом” зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков. Той посочи, че екип на РЗИ – Плевен също е зает със случая.

39-годишната жена е умряла на 26 юли при планувано секцио. В момента в неонатологията на болничното заведение се води битка за живота на бебето, сподели Пенков.
Лекарите не могат да обяснят какво докара до гибелта на родилка в Плевен По думите на ПР-а на болничното заведение е разпоредена прокурорска инспекция и медицински одит, които би трябвало да дадат отговор какво е довело до гибелта на дамата
Окончателен резултат по случая ще има след време, защото има направена правосъдна патоанатомична експертиза, уточни зам.-министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Това, което знаем, е, че се е основал тежък проблем по време на въвеждане в упойка. От там се водят към час, час и нещо реанимационни мероприятия, които, за жалост, водят до летален излаз. Съболезнования на близките”, сподели Пенков.

Той напомни, че оценката преди плануваната интервенция е била, че дамата е здрава. Дали е сърдечен проблем, или солидна белодробна емболия, ще кажат сътрудниците правосъдни медици и патоанатоми, сподели зам.-министърът.

През цялото време с родилката е имало медицински екип, акцентира Пенков. По думите му лекарят, който е отговарял за анестезията, е доста умел, с доста години стаж. След това са се присъединили най-хубавите реаниматори в отделението, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР