Екип на CNN отиде в малко градче край Киев, за

...
Екип на CNN отиде в малко градче край Киев, за
Коментари Харесай

Разказ на CNN по сигнал за убито семейство край Киев

Екип на CNN отиде в малко градче край Киев, с цел да ревизира сигнал за офанзива против цивилни жители. През уикенда шестима души от едно семейство са убити, а къщата им е взривена, споделиха от кметството на градчето. На място телевизионният екип открива цялостно опустошение и роднините на убитите.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2182
Малкият черен път е затрупан с части и остатъци. Изгорени коли, срутени къщи и огромен кратер, където е блъснала ракетата. Камера за сигурност снимала момента, в който е ударен дома на Игор Можарев.

Това е в градчето Мархалевка, на 25 километра от Киев. Петима родственици на Игор и негова позната са убити. Включително брачната половинка му и страдащата от увреждания тяхна щерка. Съпругата му била на 46 години. Убит е и шурей му, бащата на внуците на Игор.

" Имаше огромен гърмеж. Всички се оказахме затрупани от останките. Дъщеря ми беше убита в инвалидната й количка. Мен и внуците ни извадиха от останките на къщата ", описа Игор Можарев.

Игор, с насинено и набито лице, в този момент рови из останките от къщата, с цел да търси персонални движимости и документи.

Кратък миг на наслада е, когато намира една от котките жива. Но действителността в какво се е трансформирал живота му, още не е осъзната.

" Никакви мисли нямам в главата. Какво бих могъл да мисля. Ужасно е. Ужасно. Просто желая мир в Украйна. Оставете ни на мира най-накрая. Дано Господ донесе завършек на това скоро. Утре ще погреба околните си. Какво идва по-късно - не знам ”, споделя Игор.

" Няма никакво пояснение за цялата съсипия и гибел тук. Военни цели няма на километри от това място. Разположението на селото не е стратегическо и няма потребност да бъде завладяно. Докато Кремъл продължава да твърди, че не се цели в мирни жители, безразборни офанзиви като тази демонстрират каква е действителността на терен ", изяснява репортерът на CNN Алекс Маркард.

Олга е съседка на фамилията на Игор. Показва ни матрака, с който са вадили децата от останките. Докато споделя, страстите стават прекомерно мощни и нейна другарка я успокоява.

" Главното е този пъкъл да престане допустимо най-скоро. Как може брат да убива брат си? Невъобразимо е. Всички ходехме в Русия, имаме родственици там, а в този момент... ", споделя дамата.

Олга не е единствена. Милиони украинци не могат да повярват какво се случва в дома им. Молят се и чакат насилието да спре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР