Екип на bTV в Сливен е получил заплахи, съобщи кореспондентът

...
Екип на bTV в Сливен е получил заплахи, съобщи кореспондентът
Коментари Харесай

В Сливен заплашвали журналисти

Екип на bTV в Сливен е получил закани , заяви кореспондентът на малкия екран, който отразява гласуването в града. В Сливен огромни групи от хора отиват към местата за гласоподаване и си разменят някакви пакетчета. Когато репортерът запитал мъж, който на няколко пъти отива към изборните секции какво е това, е получил вербално нахлуване.

Полицаите са реагирали неотложно. Ситуацията там е по-спокойна. Към 11 часа е имало нараснала изборна интензивност, обясниха от медията.
 Да сме деликатни в деня на вота, поучават от
Да сме деликатни в деня на вота, поучават от " Прозрачност без граници "

При нередности да се подаде сигнал до Министерство на вътрешните работи или на безвъзмезден телефон - 0800 11 224

Полицията в София, е проверила няколко адреса в столичният квартал " Ботунец " следобяд в деня за размисъл , заяви БНР. Причината е подаден сигнал за образуване на пазаруване на гласове.

При инспекцията не са открити документи или движимости , уличаващи проверяваните в изборна търговия.

Няколко сигнала са били подадени от нощес насам във вътрешното министерство за изборна търговия в разнообразни елементи на страната. Всички те се ревизират .

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че няма регистрирани съществени нарушавания на публичния ред преди началото на изборите. Сигнали за изборни нарушавания може да бъдат подавани на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail [email protected].
 Спокойно начало на изборния ден регистрира ЦИК
Спокойно начало на изборния ден регистрира ЦИК

Изборните секции са над 11 600

Звената на Дирекция " Български документи за идентичност " ще работят до 19.30 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени персонални карти и документи с изминал срок) предвид на практикуване на изборните права на жителите.

От вътрешното ведомство припомниха, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и хора, които носят предмети, рискови за живота и здравето на жителите.

Забранява се потреблението на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване. Предприети са всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарна сигурност и обезпечаване на умерено протичане на изборния ден, гласи известието на Министерство на вътрешните работи.
 10.2% изборна интензивност регистрира ЦИК онлайн
10.2% изборна интензивност регистрира ЦИК

Нито един сигнал за пазаруване на гласове не е постъпил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР