Екип на американските Военновъздушни сили идва в България следващата седмица,

...
Екип на американските Военновъздушни сили идва в България следващата седмица,
Коментари Харесай

Екип на американските ВВС идва у нас за обучението на новите Ф-16

Екип на американските Военновъздушни сили идва в България идната седмица, с цел да бъдат разисквани опциите за образование на новите изтребители Ф-16 в авиобазата „ Граф Игнатиево “.

" Ще обсъждаме критериите, условията, опциите, схемата за образование на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември месец чакаме втори екип, логистичен, още веднъж от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, който ще дискутира с нас въпросите по инфраструктурата ", изясни командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, съобщи БНР.

България заплати към 2,2 милиарда лв. за 8 самолета. Първите машини би трябвало да дойдат доникъде на 2023 година, а последните - при започване на 2024 година

Президентът Румен Радев напомни, че трансформацията и модернизацията на Въоръжените сили не е еднократен политически акт:

" Аз чакам държавното управление да осъзнае с какво в действителност се е заело и да извършва всички нужни дейности, от които зависи една сполучлива рационализация ".

По мотив празника на Българската военна авиация президентът, висши военни и ветерани сервираха венци и цветя пред Паметника на българския авиатор в София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР