Екип, който демонтира стар паметник в Крайстчърч, Нова Зеландия, откри

...
Екип, който демонтира стар паметник в Крайстчърч, Нова Зеландия, откри
Коментари Харесай

Съобщение в бутилка на 85 години бе открито при демонтирането на паметник в Нова Зеландия

Екип, който демонтира остарял монумент в Крайстчърч, Нова Зеландия, откри необикновена находка - известие в бутилка, съобщи Юнайтед прес интеренешънъл, като цитира управляващите на града.

От градската администрация прецизират, че служащите, участващи в дейностите за преместването на боен мемориал, се натъкнали на стъклената бутилка, до момента в който разбивали бетона.

„ Това беше инцидентно изобретение. Екипът работеше по демонтирането на бетонното ядро​, когато огромно парче се отчупи, разкривайки стъклената бутилка. Ако бетонът не се беше счупил навръх това място, в никакъв случай нямаше да го открием “, споделя Брент Смит от градската администрация на Крайстчърч.

Сравнително непокътнатата записка в бутилката е с дата февруари 1937 година и съдържа лист с имената на каменоделците, които в началото са построили паметника.

„ Бележката е с неприятно качество, само че пък е невероятна връзка с предишното, която елементарно би могла да остане неоткрита “, прибавя още Смит.

От екипа служащи, демонтирали мемориала, с цел да бъде превозен до новия му дом на Катедралния площад в града, споделиха, че откритието е значимо за тях.

" То е увещание за богатата история и традиция, които би трябвало да запазим. Смиряващо е да работим върху подобен значим мемориал “, показа Ригън Шанкс.

Брент Смит пък посочи, че чиновниците възнамеряват да включат фотография на истинската записка в капсула на времето, която да бъде положена на новото място на мемориала, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР