Екип изследователи от британската биотехнологична компания OpenCеll и Кралския колеж

...
Екип изследователи от британската биотехнологична компания OpenCеll и Кралския колеж
Коментари Харесай

Британци създадоха революционна подвижна лаборатория за тестове за Covid-19

Екип откриватели от английската биотехнологична компания OpenCеll и Кралския лицей в Лондон е създал нискобюджетна лаборатория за проби за Covid-19, която е в положение да прави 2 400 теста на ден и която се обитава в транспортен резервоар. Изобретението се счита за революционно в битката против пандемията.

Изобретението на екипа е неповторимо, защото е първи образец за изцяло функционираща лаборатория, която може неотложно да бъде превозена на всички места по света, където има потребност от тестване за ковид. Системата употребява евтини роботи, боравещи ловко с течности и вършещи на процедура цялата лабораторна работа. Екипът също така употребява химически процеси и реактиви, които са в цялостно сходство с интернационалните условията на Центъра за надзор на болесттите.

Хелен Стайнер, която е един от създателите на OpenCell съобщи, че „ създаването е жизненоважна стъпка към увеличението на броя на публично приети лаборатории, които са в положение да правят проби за ковид “.

От основаването й през 2018 година OpenCell е трансформирала 70 транспортни контейнера в лондонския квартал "Уайт Сити " в биолаборатории за прохождащи биотехнологични компании на изцяло налични цени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР