Екип холандски учени изследва бактериалния ефект при целувката. Устата на човек

...
Екип холандски учени изследва бактериалния ефект при целувката.
Устата на човек
Коментари Харесай

Св. Валентин: Колко бактерии се разменят при целувката?

Екип холандски учени изследва бактериалния резултат при целувката.

Устата на човек е надалеч от стерилната среда: в нея виреят към 700 разновидности на разнообразни бактерии. Според холандско проучване, оповестено в списание Microbiome, двама души, които се целуват в продължение на 10 секунди (с език) обменят … 80 милиона бактерии! Но не мислете прекомерно доста за това идващия път, когато се целувате колегата си …

Когато двойките се целуват минимум девет пъти дневно, слюнката им е съвсем идентична.

За да стигнат до тези заключения, откривателите подбрали 21 доброволци, които да попълнят въпросник за навиците си за целуване (честота, продължителност…). След това учените взели проби от техните езици и слюнка и анализирали техния състав. После помолили по един сътрудник от всяка двойка да изпие чаша пробиотик, съдържаща общи типове бактерии, употребявани като „ маркери “ (Streptococcus, Lactobacillus и Bifidobacterium).

Според изследователския екип, след „ Френска целувка “ количеството на бактериите в слюнката се утроява. Когато двойките се целуват минимум девет пъти дневно, слюнката на сътрудниците е на практика идентична, само че бактериалният състав на езика не се трансформира доста. Според откривателите, това способства за по-висока резистентност на любовниците към други инфекции.

Целувката е добра за здравето.

Целувка с език (и продан на слюнка) е характерен метод на ухажване и държание, който е общ за хората в над 90% от известните култури „, сподели Ремко Корт, съавтор на проучването.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР