Екип Георги Начев, изпълнителен директор, и екип от още над

...
Екип Георги Начев, изпълнителен директор, и екип от още над
Коментари Харесай

Digiburn срещу професионалното прегаряне

Екип Георги Начев, изпълнителен шеф, и екип от още над 10 експерти.
Синдромът на професионалното прегаряне, прочут просто като бърнаут, напълно не е рядко събитие в динамичния бизнес свят. В пандемията казусът се задълбочава - преместването на работното място у дома донесе повече часове работа и обединение на професионалния и персоналния живот. Синдромът обаче най-често остава подценен, защото осъзнаването му не е елементарно, а решението е обвързвано с комплекс от дейности и смяна в навиците.

Сега екип от млади запалянковци създават Digiburn - цифрова терапия за предварителна защита и лекуване на бърнаут, чиято съществена цел е да усъвършенства метода на живот и рутината на работещите хора. Глобалното цифрово решение, което още е в бета-версия, е ориентирано към дейните хора в групата 20 - 40 години, които са и най-застрашени от синдрома.

" Професионалното прегаряне не минава от единствено себе си. То е тип предпазен механизъм на организма и признак за по-дълбоки проблеми. Ако няколко седмици отпуск или даже промяна на работното място могат да доведат до облекчение, идната рецесия чака зад ъгъла ", споделя предприемачът Георги Начев, който е изпълнителен шеф и измежду основателите на приложението.
Реклама
На процедура, употребявайки апа, потребителят минава през няколко теста, които откриват неговото положение и намират най-проблемните зони в всекидневието му. Така се основава личностен профил, на база на който приложението изготвя подобаващи насоки, извършения и практики, готови от експерти. То също по този начин следи симптоматиката, дефинира равнището на бърнаут и следи развиването в проблематичните зони на потребителя. Така се оказва и профилактика на здравословното положение. Курсът на лечението е 12 седмици.

Според екипа в международен мащаб Digiburn е първо по рода си изцяло решение, ориентирано към характерния проблем с прегарянето. " Има редица приложения, насочени към по-добър метод на живот през препоръки за дишане, извършения, хранене, ръководство на времето и други Подобни решения, въпреки потребни, работят за смяна на равнище признаци, а дълбоките първопричини остават на назад във времето. Отскоро в Германия има първи опити за цифрови лечения на бърнаут. Но наличните са основани на морално остарели модели за оценка, а интервенцията включва дейното присъединяване на експерт ", споделя Георги Начев.

Предимствата на Digiburn в този подтекст са, че е елементарен за потребление и всеки в действително време може да получи съвет по какъв начин да усъвършенства своето положение, без да лишава особено време от всекидневието си.

Друго скъпо качество на приложението е, че не е нужно да бъде главно преработвано, тъй че да се приспособява към другите пазари. За да доближи до повече хора световно, е нужно единствено да бъде преведено на допустимо най-вече езици. Именно това - да помогне на оптимален брой хора по света, е и задачата на екипа.
Реклама
Положителните резултати на Digiburn обаче не се изчерпват единствено с лекуване на персоналния бърнаут. Според основателите му то може да бъде потребно и за бизнеса, като мениджърите могат да подтикват чиновниците да водят по-балансиран живот и да понижат доста предразположеността си към професионално прегаряне.

Засега приложението е налично в бета-версия в Play Sotre за Android и в Apple App Store, а сега екипът завърши идната версия. Проектът е финансиран със лични средства, само че се водят договаряния с евентуални вложители на рисков капитал и бизнес ангели за в допълнение финансиране.
Визитка Георги Начев е бизнесмен, идеалист и бизнес натура. Завършва бизнес и финансово обучение във Виена. През това време се занимава със започващи планове и открива интереса си за софтуерни световни решения. В началото на 2020 година открива бъдещите си сътрудници в Digiburn. Георги Начев Пандемията и работата вкъщи изостриха и казуса с бърнаутаКакво ви стимулира да създадете цифрова терапия за предварителна защита и лекуване на бърнаут? Има ли еквивалент вашият артикул на други пазари, или ще е първи по рода си? Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Компании 3 Градове 1 Войната в Украйна 2 Гласът на Капитал 3 Медийна сергия 1 Войната в Украйна 2 Гласът на Капитал 3 Компании Реклама
- Всеки от нас ни има мотивация, като някои даже са изпитали бърнаут върху себе си или свои близки. Обединява ни призванието да сме потребни на света и да работим върху неразрешени проблеми.

В международен мащаб към момента не съществува директно сравнимо решение. Има редица мобилни приложения, насочени към по-добър метод на живот през препоръки за дишане, извършения, хранене, ръководство на времето и други Подобни решения, въпреки потребни, работят за смяна на равнище признаци, а дълбинните първопричини остават на назад във времето. Отскоро в Германия има първи опити за цифрови лечения на бърнаут. Наличните към днешна дата са основани на морално остарели модели за оценка, а интервенцията включва дейното присъединяване на експерт.

Професионалното прегаряне се лекува от психолози. За да стигне до психолог, пациентът първо би трябвало да разпознае потребността от подпомагане, което постоянно се случва късно в процеса. Важно е да се спомене и стигмата - доста хора изпитват усложнение да признаят пред себе си, камо ли пред различен, че имат потребност от работа с психолог. В общия случай експертът взима решенията си по нюх. Понякога при започване на процеса има диагностичен тест. Почти не се прави непрекъснат мониторинг на измененията в положението, основан на съответни данни от действителния свят - да вземем за пример данните от умни часовници.

В Digiburn преглеждаме професионалното прегаряне като аморфно положение, което изисква повсеместен метод за трайното му разрешаване. Терапията ни е композиция от психически и поведенчески модели, допълнени от дългогодишния опит на екипа в основаването, ръководството на екипи и превъзмогването на рецесии.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Отличава ни фокусът върху бърнаут, напълно софтуерния темперамент на решението, независещо от човешкия фактор, и пристрастеността ни за фундаментална намеса, а не просто адресиране на признаци. Не на последно място, ценим високо данните от действителния свят (real world data) и посредством тях правим непрекъснат мониторинг на измененията в положението, ранна диагностика и различаване на токсични процеси в зародиш. Освен това първичният Digiburn бърнаут тест е изцяло безвъзмезден, а мобилната апликация е налична от всяка точка на света, в удобството на вашия дом и без неоправдателни погледи.

Коя аудитория таргетира продукта - българската или интернационалната?

- Digiburn е колаборация сред Австрия, България и Дания. Предназначен е за европейската общественост. Технологичният темперамент на решението разрешава бърза акомодация към всеки пазар, зрял за цифрова медицина. В тази връзка огромната част от екипа ни е в България и ще се радваме да предложим решението си и на локалния пазар. Като първа стъпка беседваме с дребния и междинния бизнес за включване на Digiburn към съществуващи стратегии за грижа към здравето на служителя.

Колко сериозен е казусът с " прегарянето " и какъв брой хора визира? Смятате ли, че пандемията и прекосяването на доста хора на режим работа от у дома задълбочи казуса и доколко?

- Разпространението на бърнаут се усилва непрекъснато в международен мащаб. Някои фактори са несигурността, неразбираемо целеполагане, рисково натоварване или мощно изразена еднообразност и други. Професии със мощно изразен обществен темперамент - лекари, учители, юристи, мениджъри, търговци, обществена администрация и други, са изключително застрашени.

Във времената на световна пандемия спомагателни утежняващи фактори са работата от вкъщи, непрекъснатото стоене пред екрана, прескачането в многочислени онлайн срещи и деперсонализиране на индивида. Всичко това изостря разпространяването на редица психически положения, в това число и на бърнаут. В изследване на Statista 1 от март - април 2021 над 60% от интервюираните в Сърбия, Русия, Полша декларират, че са на ръба на бърнаут, идентична поръчка вършат и 50% от интервюираните в Холандия, Белгия, Украйна, Испания, Австрия, Германия, Швейцария и Чехия. Проучване на McKinsey твърди, че 42% от дамите и 32% от господата в работна възраст са били постоянно или непрекъснато в положение на професионално прегаряне през 2021 година

Професионалното прегаряне се разпростира като равномерен развой в продължение на време. При липса на диагностика и ограничения бърнаут в напреднал етап може да отключи незаинтересованост, депресии, нарушен сън, проблеми с храненето, разнообразни болежки, че даже и по-сериозни психосоматични реакции с физически проявления. Нека споменем и точката на шупване. Индивид в пиковия стадий на професионално си прегаряне постоянно взема прибързани, разрушителни решения с дълготрайни последици. Например излизане в дълготраен отпуск, овакантяване на работното място, анулиране връзките с обичани хора и други.

Професионалното прегаряне не минава от единствено себе си. Прегарянето е тип предпазен механизъм на организма и признак за по-дълбоки проблеми. Фактът, че човек се усеща прегорял, е сигнал за потребността от вглеждане в себе си. Ако няколко седмици отпуск или даже промяна на работното място могат да доведат до краткотрайно облекчение, идната рецесия чака зад ъгъла.

Какви компликации и провокации срещнахте при основаването на продукта ви?

- Работим по плана от началото на 2020 година В момента завършваме третата огромна версия на диагностичния модел след голям брой промени от първата разработка насам. Всичко е въпрос на баланс сред целенасоченост и брой на въпросите, времева дълготрайност, психически, статистически, както и размисли за повторяемост и резистентност на събираните данни. Визията ни с Digiburn е да изградим масив от данни, който да задвижи прецизна диагностика и основаването на изкуствен интелект.

Вълнуващо предизвикателство беше намирането на софтуерен сътрудник. Преди към година, в зародиш на теоретичната разработка, отправихме отворено писма към водещите софтуерни компании в страната. Останахме извънредно впечатлени от високото равнище в промишлеността.

Друга гатанка беше потребителското преживяване и ангажираност. Къде е салдото сред размер въпроси, повествователно майсторство (от англ. Storytelling) и съвестност на решението по отношение на аспирациите за бъдещо лицензиране като здравно произведение. Събрахме подробна противоположна връзка от психолози, бизнеса и бърнаут триумфанти (хора, минали през прегаряне) и се върнахме назад на работната маса. В момента завършваме втора версия, която ще е налична в Apple App Store и Гугъл Play от 1 март 2022 година
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Ани Коджаиванова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР