Екип “BeVine” е големият победител в преакселераторската програма “ChallengeYou” –

...
Екип “BeVine” е големият победител в преакселераторската програма “ChallengeYou” –
Коментари Харесай

Умно решение за винарство спечели голямата награда на ChallengeYou

Екип “BeVine” е огромният победител в преакселераторската стратегия “ChallengeYou” – иницатива на JA Bulgaria и дъщерното ѝ сдружение The Edge: R&BD, в партньорство с ОББ. Екипът предлага композиция от софтуерно и хардуерно решение за понижаване на заболяванията по лозата. Решението е към този момент в тестов стадий, а първите клиенти са притежатели на дребни лозови масиви и винарна в южна България.

„ Много ми харесва, че екипът-победител съчетава обичаен за страната ни бранш, какъвто е агропредприемачеството и винарството с новите технологии. Убедена съм, че това е бъдещето. JA и дъщерното ни сдружение The Edge с наслада ще поддържат екипа в идващите стъпки “, разяснява Милена Стойчева, изълнителен шеф на JA България и The Edge: R&BD.



На финала присъединяване взеха общо 12 екипа, които се бориха за огромната премия, обезпечена от JA Bulgaria, дъщерното й сдружение The Edge: R&BD и ОББ, а точно 6-месечно менторство, работно пространство и помощ на екипа за комерсиализация на тяхната концепция.

„ С наслада поддържах BeVine в развиването на новаторското им решение, което безспорно е потребно за винарския бранш, в който са се прицелили. Тяхната апликация може да се разгърне на по-широкия селскостопански пазар, даже на интернационално равнище и пасва идеално на посоката на развиване на така наречен точно земеделие. Разполагат със солидна база данни с евентуални клиенти и имат на своя страна технологиите, които им дават опцията да съумеят. Не на последно място – харесах и техния бизнес модел. Способен е да генерира устойчиви доходи в относително къс интервал от време, тъй като, дано си го признаем, бизнесмените би трябвало да осъществят и облаги от своята концепция, защото никой не търси нововъведенията за самите нововъведения като такива “, съобщи от своя страна Кристоф Де Мил, шеф „ Финанси “ на ОББ и иновационен водач на КВС Груп в България.

Преакселераторската стратегия ChallengeYou започва през тази година, като първото й издание продължи осем седмици – от март до май, през които участниците посетиха редица работилници и образования, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредност „ наставнически следобеди “, demo day и финално съревнование. В програмата участваха български студенти от разнообразни специалности и университети, които работиха върху хрумвания в следните посоки: финтех, изкуствен интелект, IoT, виртуална действителност, опазване на здравето, чиста сила, агро нововъведения.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР