Екип астрохимици в университета Хериот-Уат възпроизведе дълбокия космос в лаборатория

...
Екип астрохимици в университета Хериот-Уат възпроизведе дълбокия космос в лаборатория
Коментари Харесай

Астрохимици възпроизведоха дълбокия космос в лаборатория

Екип астрохимици в университета " Хериот-Уат " възпроизведе дълбокия космос в лаборатория и откри, че галактическият прахуляк е по-сложен, в сравнение с мислеха експертите до момента, оповестява БНР, позоваваяйки се на Би Би Си.

Космическият прахуляк основава структури като мъглявината Орел, само че те управляват процеса, при който се образуват звездите и се образуват органични молекули, от които може да еволюира живот. В студения космос водородните и кислородни молекули се свързват и образуват молекули на водата на повърхността на прашинките.

При температура от минус 250 градуса може да се чака да се образува имобилен лед, само че екипът на проф. Мартин Маккоустра обаче с изненада откри движеща се дифузно вода на повърхността на симулирани зрънца прахуляк при температура от едвам 18 градуса Келвин, т.е. 18 градуса над безспорната нула.

Откритието може да насочи към живота във Вселената. В рисковия мраз върху зрънцата прахуляк се отсрочват и други молекули като въглероден окис. Те могат да се комбинират с водород и да се образуват органични  молекули. Ако те станат по-сложни и ги отнесат комети, могат да посеят някъде живот, тъй като относително простите молекули могат да се трансформират в аминокиселини.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР