Екатерини Стефаниди стана европейска и олимпийска шампионка в очарския скок

...
Екатерини Стефаниди стана европейска и олимпийска шампионка в очарския скок
Коментари Харесай

Стефаниди пред Sportal.bg: Готова съм да скачам над 5 метра

Екатерини Стефаниди стана европейска и олимпийска шампионка в очарския скок през предходната година. Тази зима 27-годишната гъркиня победи и с контитенталната купа в зала в Белград, а пред иброени дни сграбчи златния орден и на Световното състезание в Лондон. Така планетарната купа в зала остана единствената, която липсва в сбирката й. Стефаниди даде особено изявление пред пратеника на Sportal.bg в Лондон - Рая Иванова, в което разкри забавни детайлности за едно от обичаните си занимания, което не може да практикува, с цел да не се контузи.

- Вие сте олимпийска, международна и европейска шампионка, каква е идната ви цел?
- Световна купа в зала. Точно в този момент си мисля за дома и за отмора. Имам още три надпревари до края на сезона.

Иначе идната ми огромна цел е международната купа в зала, защото това е единственият златен орден от огромен конгрес, който не съм печелила. Искам и да защитя европейската си купа навън в Берлин идната година.

Мисля и за съществени височини, считам, че съм подготвена да скачам над 5 метра и ще го покажа. Световният връх също е в мислите ми, само че не е главната ми цел. Най-важното за мен е да скачам все по-добре и по-добре. И въпреки всичко мисля, че ще бъда разочарована, в случай че не съумея да подобря международния връх до края на кариерата си. Ако съм здрава, мисля, че ще мога да подобря върха някой ден.



- България е доста покрай Гърция, посещавали ли сте в миналото нашата страна?
- Не, само че доста мои другари карат ски там. Познавам обаче доста спортисти от България. За страдание аз имам възбрана да карам ски, а аз боготворя - израстнала съм със ските, татко ми кара ски, брачният партньор ми кара сноуборд. Това е единсвеното нещо, поради което скърбя. Но знам, че не би трябвало да скърбя, тъй като това е изборът, който сама съм направила.

- Може би ще наваксате със ските след края на кариерата си?
- След края на кариерата си ще отивам на ски всяка зима (б.а. смее се).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР