Екатерина Захариева стана поредният член на правителството, който минава под

...
Екатерина Захариева стана поредният член на правителството, който минава под
Коментари Харесай

Пети български министър минава под карантина заради COVID-19

Екатерина Захариева стана следващият член на държавното управление, който минава под карантина поради COVID-19. Вицепремиерът и министър на външните работи се самоизолира, откакто нейният зам.-министър Петко Дойков даде позитивен резултат за ковид при бърз тест в границите на рутинно проучване на управителния състав на Министерство на външните работи. От ведомството прецизираха, че се чака резултатът от неговия PCR-тест.

От известието на външното министерство излиза наяве, че Захариева няма недоволства и е в положително общо положение, като продължава да извършва служебните си отговорности. " Въпреки че резултат от бърз тест не е съображение за карантиниране, вицепремиерът неотложно се самоизолира, до момента в който резултатите на зам.-министър Дойков не бъдат доказани и с PCR-тест ", прецизират от пресслужбата.

Бърз тест е изработен от екип на СРЗИ и на самата Захариева, като резултатът от него е негативен. Резултатът от нейния PCR-тест се чака в края на работния ден през днешния ден.

" Тъй като господин Дойков взе участие в делегацията на вицепремиера Захариева в Берлин за тристранната среща в Берлин в понеделник с Република Северна Македония и Федерална Република Германия, Министерство на външните работи по дипломатически път уведоми неотложно делегациите на другите две страни. Под карантина са сложени още членовете на цялата българска делегация, която бе в Берлин ", прибавят от Външно.

Министерство на външните работи прецизира, че вицепремиерът Захариева и членовете на нейната делегация, както и екипажът на специфичния аероплан са били тествани посредством PCR-тест преди заминаването и резултатите на всички са били негативни. Днес целият екип на министъра ще бъде тестван още един път с бързи и с PCR-тестове.

Екатерина Захариева става петият министър от държавното управление на Бойко Борисов, който ще бъде под карантина. Преди нея поради позитивни проби за COVID-19 в изолираност бяха сложени самият министър председател и районният министър Николай Нанков, а просветителният министър Красимир Вълчев и здравният министър Костадин Ангелов се самоизолираха поради контакт със инфектирани лица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР