Екатерина Захариева ще представи приоритетите на Българското председателство в областта

...
Екатерина Захариева ще представи приоритетите на Българското председателство в областта
Коментари Харесай

Захариева представя приоритети в развитието и хуманитарната помощ в ЕП

Екатерина Захариева ще показа целите на Българското председателство в региона на развиването и филантропичната помощ пред отрасловата комисия в Европейския парламент, заяви в сряда българското Министерство на външните работи.

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева ще показа през днешния ден целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на съдействието за развиване и филантропичната помощ пред Комисията по развиване на Европейския парламент (DEVE). Изслушването е част от междуинституционалния разговор сред Съвета и Парламента.

При представянето на целите в региона на съдействието за развиване българският първи посланик ще сложи акцент върху използването на Дневния ред 2030 за стабилно развиване на света в сходство с новия Европейски консенсус за развиване и опциите за консолидиране на задачите за стабилно развиване в съответните политики на Европейски Съюз. Министър Захариева ще засегне и тематиката за „ младежта и развиването “ като належащо изискване за постигането на стабилно развиване и ускорение на трансформацията. Друга значима за Българското председателство тематика е подновяването на партньорствата на Европейски Съюз със страните от Африка, Карибите и Тихоокеанското крайбрежие по отношение на изтичащото през 2020 година Споразумение от Котону.

Екатерина Захариева ще показа пред комисията DEVE и задачите, които България си слага като ръководител в региона на филантропичната помощ. Приоритет за страната ни е усилването на устойчивостта към рецесии като основен детайл от Глобалната тактика на Европейски Съюз, с акцент върху нуждата от обязаност на напъните за развиване и за даване на краткосрочна и дълготрайна филантропична помощ. В изявлението си министър Захариева ще се концентрира и върху координираното използване на Европейския консенсус за филантропична помощ и мониторинг. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР