Екатерина Йорданова бе преизбрана с пълно мнозинство при явен вот

...
Екатерина Йорданова бе преизбрана с пълно мнозинство при явен вот
Коментари Харесай

Преизбраха Екатерина Йорданова за лидер на СТСБ, а инж. Иван Дражев за зам. - председател

Екатерина Йорданова бе избрана отново с цялостно болшинство при очевиден избор от делегатите на Осмия постоянен конгрес на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ). Форумът на най-големия транспортен съюз, който сплотява 86 организации от целия транспортен бранш, логистиката и туризма, се организира на 16 юли 2018 година в Правец под мотото: „ Предвиждаме измененията, сътворяваме решения”. За заместник-председател конгресът преизбра инж. Иван Дражев.

"Справедливият преход към новите времена и условия не може да бъде сбъднат без синдикатите като балансьор и поръчител за общественото измерение на напредъка. Ако през 2013-2015 година бяхме съвременни, като реагирахме гъвкаво и съответно на всички провокации, то през 2018 година проучваме днешните трендове и действителност, и проектираме развиването им в границите на 1, 5 и даже 10 години напред. " Това съобщи в речта си при откриването на форума Екатерина Йорданова в наличието на над 250 делегати, български и задгранични посетители и медии.

Според отчетния отчет през последните пет години на база напъните на СТСБ приходите в сдруженията със синдикални организации са нарастнали с над 30%, доста са усъвършенствани изискванията на труд, обезпечени спомагателни придобивки. „ Разбира се, ние ще продължим да работим в тази посока за заслужено и почтено заплащане на труда на работещите, за реализиране на европейските стандарти.

Увеличението на приходите, съгласно това, което произвеждаме, няма опция и по пътя на България към еврозоната. До четири години би трябвало да реализираме 60% от средноевропейското възнаграждение през паритетна покупателна дарба. Това значи по всяка година приходите да се подвигат приблизително с по 15%, акцентира в изявлението си и ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

Като съществени цели за идващия мандат Екатерина Йорданова очерта работата в четири посоки. Първото от тях е обвързвано с дигитализацията и нуждата от обективен преход посредством подготовка и преквалификация, превъзмогване на проблемите от настъпилата демографска рецесия посредством вложения в човешкия фактор, обществени права и съответни политики за младежите. Постигане на действителна равнопоставеност сред дами и мъже и повече женска претовареност и в превоза и превъзмогване на разликите Изток – Запад в Европейски Съюз и приобщаване на Западните Балкани.

Приветствия към конгреса персонално направиха Стивън Котън, общоприет секретар на Международната транспортна федерация (ITF); Едуардо Чагас, общоприет секретар на Европейската транспортна федерация (ETF); Франк Мореелс, президент на Европейската транспортна федерация (ETF); Генадий Косолапов, общоприет секретар на Международната конфедерация на железопътните синдикати, който сплотява ЖП профсъюзите от Русия и 14 някогашни руски републики; Олга Вакуленко, член на Женския комитет на ITF и учредителен секретар на най-големия съветски транспортен профсъюз РОСПРОФЖЕЛ и Нермин Ал-Шариф, ръководител на Конфедерацията на либийските профсъюзи. Сред българските публични посетители бяха кмета на София Йорданка Фандъкова, президента на КНСБ Пламен Димитров, десетки представители на работодателите, неправителствени организации и общински съветници.

Младежите на СТСБ направиха извънредно атрактивно разкриване на новия стадий на акцията „ Заклех се!”, чиято цел е предварителна защита на насилието над дами. В небето над езерото в хотел „ РИУ Правец” полетяха 18 пеперуди, символизиращи хармоничните връзки сред дамите и мъжете.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР