Екатерина Стратиева ще стартира за десета поредна година в Рали

...
Екатерина Стратиева ще стартира за десета поредна година в Рали
Коментари Харесай

Екатерина Стратиева ще направи своя бенефис в Рали Барум

Екатерина Стратиева ще започва за десета поредна година в Рали Барум – кръг от Европейския рали шампионат. „ През 2008 година, когато беше първият ми старт, си пожелах да бъда тук и след 10 години. Човек би трябвало да мечтае, веселя се, че се сбъдна една моя фантазия “, показа Стратиева пред репортерите в Пресклуб „ България “. Тя добави, че автомобилът Hyundai i20 Coupе доста й харесва, ръководи се с лекост и се надява на положително показване.

Автомобилът се обслужва от Моторспорт академи, а навигатор за втора поредна година ще й бъде Георги Аврамов. Отборът провежда едномарковото състезание Hyundai Racing Trophy в България и дружно с нейната кола ще взе участие в „ Барум “ с още два полски екипа – Себастиан Тертер и Томаш Борко, които вземат участие в България в HRT, и Пан Ярек с Михал Поразиж. С това присъединяване Стратиева поставя завършек на развиването си като професионален водач.

„ Чувствам се извънредно прочувствено. Състезанието ще бъде 98-о в кариерата ми и най-вероятно ще е последното. Много ми се желае да ги закръгля на 100, само че това зависи от доста фактори. При всички положения занапред нататък, в случай че пускам в съревнование, няма да бъде за развиване като професионален водач, а любителско, за наслаждение. Вече нямам опция да се приготвям по този начин, както преди за обособените надпревари. Благодаря на всички, които ме подкрепяха през годините “, разяснява Стратиева.

Европейската шампионка е направила проби с колата, от които е останала изключително очарована. Програмата с Hyundai i20 Coupe започва с съществена концепция развиване на млади водачи в България, а сега базата на екипа е в Твърдица и картинг пистата в града. „ Първоначално бях с доста запаси, съдейки по мощността на колата от едвам 100 к.с. Очаквах да бъде като една от първите ми спортни коли – Suzuki Swift. Но още със запалването ме изненада звука, който е непосредствен до този на Citroen C2 и кола от група А. Поради по-голямата колесна база е доста по-лесна за ръководство и излизане от занасяне от С2, не изисква толкава старания “, разясни Стратиева.

Стартовият лист за рали „ Барум “ включва 139 екипажа. Колите на Motorsport Academy ще вземат участие с национална хомологация, което е огромен триумф за тима.

„ За пръв път колите ни ще вземат участие в европейско състезание. Работим за това от дълго време и съм благополучен, че се случи. Рали „ Барум “ е най-голямото и положително европейско съревнование. Изключително мъчно е да участваме с коли с национална хомологация на толкоз влиятелно рали. Разменили сме доста известия с уредниците и се радваме, че се случи. Катя Стратиева ще получи допустимо най-хубавото обслужване от нас. Ще гоним борба за победа при дамите с нея. Също по този начин тя ще бъде в конкуренция с другите две наши коли “, заключи Петър Гьошев, управител на Моторспорт академи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР